23948sdkhjf

Posten Norge saksøker lastebilprodusentene

Ifølge E24 er Volvo Norge sentral i stevningen. Partene møtes i Oslo tingrett på mandag.

Det er nettstedet E24 som melder at Posten Norge blir første norske aktør til å stevne lastebilprodusentene.

Her på Tungt har vi skrevet mye om den enorme kartellsaken (ulovlig prissamarbeid) som er blitt rullet opp over noen år. Produsentene er ilagt milliardbeløp i bøter. Se linker og kommentarer under.

Alle de syv store merkene er involvert, selv om MAN har fått amnesti, og Scania etter det vi vet fortsatt protesterer.

Vi har derfor bare ventet på at lastebilkjøpere skal gå rettens vei for kompensasjon for de ekstrakostnadene EU-kommisjonen mener de er påført. Og det siste året har vi registrert at det har ulmet kraftig blant tyske og andre europeiske lastebileierkonstellasjoner.

Det spesielle når Posten Norge nå baner vei her til lands, er at Volvo Norge er trukket inn i saken. Det var tross alt produsentene som ble etterforsket og bøtelagt av EU-kommisjonen, ikke norske importørledd.

Så det er nok et eller annet advokattriks på gang, må vi tro. I stevningen fra Posten er hele 15 selskaper nevnt. Og i tingretten på mandag stiller en hel hærskare advokater for partene til to og en halv dag med forpostfektninger.

Men utfallet vil uansett være interessant å følge med på for alle som har kjøpt lastebil i perioden rundt år 2000 til 2010 eller så. Det kan åpne for kompensasjon til flere enn Posten Norge.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063