23948sdkhjf

Last Vegas på Hellerudsletta

Konsert, skjeggvekst og frakt av transportører. Vi besøkte sommeravslutningen Last Vegas for lærlinger på Hellerudsletta.

- Dette er egentlig ikke helt greit, altså. Trond Hoff fra Hoff Transport gliser, men muligens ikke helt fra øre til øre. Det kan nemlig straffe seg å slenge med leppa i et svakt øyeblikk. Nå skal han på scenen og tralle foran en gjeng lærlinger, bedrifter og en svært så kritisk transportjournalist.

- Kom igjen. Vidar Sand fra C.P. Sand sparker i gang sin trehjuls Tempo Corvette med plan og frakter Hoff frem til lasteplanet der han heldigvis ikke helt alene skal fremføre «With a little help from my friends». Det vil han muligens trenge. Det er første gang han synger utenfor dusjen.

Det er sommeravslutning for lærlinger i transport- og logistikkfaget i Oslo, Akershus og Østfold. Vi er på Hellerudsletta og det er Opplæringskontoret for service og samferdsel som har regien. Over hundre lærlinger har nettopp høflig lyttet seg gjennom lærlingundersøkelsen i et av disse møterommene som alltid har bedre atmosfære enn luft. Vi har hørt om Yrkes-NM som skal gå av stabelen i oktober og vi har drukket kaffe til opplysninger om at YTF tilbyr gratis medlemskap i forbundet til lærlinger.

Trenger 1000 årlige sjåfører

Det er interesssant nok. Det er gode fremtidsutsikter i bransjen. Bare NLFs medlemsbedrifter alene trenger 1000 nye sjåfører hvert år frem til 2030. Det samme behovet finnes på bussiden. Undersøkelsen er også et godt verktøy for å kartlegge forventninger, trivsel og forståelse for lærlinger og bedriftene. Og rekrutteringen er god. Nå trenger vi flere landslinjer til å ta i mot den økende interessen for faget.

Jeg kikker på programmet. Det var godt vi fikk det printet ut slik at vi husket alt sammen. Med sirlig skrift står det tydelig hva vi skal gjennom:

  1. Kaffe.
  2. Presentasjon av lærlingundersøkelsen og Yrkes-NM
  3. Grilling og konsert.

Spiller på lag

Nå er det altså tid for grilling og konsert. Det siste har Øivind Aksberg gledet seg til. Det er mye han som har æren for at dette ikke er en tradisjonell avslutning med søvndyssende taler. Det må litt humor og fanteri til også. Selv har han latt skjegget vokst. Det skal klippes i dag og han lurer litt på om det skal loddes ut til en heldig vinner som skal få skjegget i postkassa.

Som vi skjønner er terskelen lav for å fleipe litt. Det blir satt pris på. Både lærlinger og bedrifter humrer når bandet «Alna Brothers» går på scenen. Så skal da også bandet symbolisere det gode samarbeidet mellom lærlinger og bedrifter. Bandet består nemlig av begge deler.

På plenen sitter en eldre herremann. Han smiler selv når Metallica-låter spilles. Det er Roar Nordnes. Foran ham spiller både sønn og sønnensønn opp på scenen konstruert bak en av selskapets biler.

Ny leder tok turen fra Tromsø

I gressbakken finner vi mange blide fjes. SOTINs nye leder, Trond Helge Henriksen, er et av dem. Han tok turen fra Tromsø ens ærend for å hilse på. Bak ham sitter en gjeng fra Wethals transport. De har to lærlinger og tredjemann på vei inn.

Budskap om læring går i trygg symfoni med latter, smil og trivsel denne dagen på Hellerudsletta.

Og hvordan det gikk med Hoffs sommersang?

Det gikk bra. Trond er tross alt en Hoff-leverandør...

Fakta om SOTIN:

Foreningen SOTIN er et nettverk av opplæringskontorer, lærebedrifter og andre organisasjoner innen transport og logistikkfag. Medlemmene i SOTIN jobber i hovedsak med videregående opplæring i bedrifter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063