23948sdkhjf

Amerikansk maskot i ny drakt

Elementpartner AS i Åndalsnes har pusset opp en gammel kjenning

I forbindelse med åpning av den nye elementfabrikken til Elementpartner i Åndalsnes for snart et år siden, realiserte fabrikkeier Arild Hartviksen også en annen drøm han har båret på noen år.

Etter sterkt påtrykk fra brødrene Owe og Torgeir Venås, som gjennom sitt firma Venås Transport er hovedtransportører for elementfabrikken, kjøpte han i fjor en Peterbilt 379.

Dette viser seg å være en gammel kjenning for oss her i redaksjonen.

Undertegnede kjøpte den nemlig i forbindelse med en 40-års krise og påfølgende USA-tur i 2005 og fikk skipet den hjem. Etter noen år i Bergen, ble den solgt til Harstad, der den gjennomgikk en kjærlig oppgradering hos mangeårig eier, Svein Roger Bendiksen. Det var han som solgte den videre til Åndalsnes, der vi altså møtte den igjen i forbindelse med en reportasje om den nye elementfabrikken.

Det viser seg at Hartviksen og brødrene Venås er barndomsvenner, noe som kan ha sine klare fordeler.

- Det beste med Elementpartner og de som samarbeider med oss, er i grunn at vi er løsningsorienterte og kjenner hverandre godt. Man kan si hva man mener uten at det blir tatt ille opp, mener Hartviksen. Slikt blir det gjerne kreative prosesser av.

Torgeir Venås hadde lenge ment at Elementpartner burde hatt en skikkelig amerikansk lastebil som kunne profilere dem utad.

- Tanken hadde allerede vært der en stund da denne dukket opp på finn.no, så da slo vi til, innrømmer Hartviksen.

En 1990-modell Peterbilt 379 var egentlig midt i blinken av det han ville ha. Planen er at US-trucken skal frakte lodd til mobilkranene som står på montering rundt i landet i sommerhalvåret.

De følger drømmer på Åndalsnes. Og de har allerede nådd flere av dem.

TransportMagasinet trives best på vei til postkassen. Tegn et abonnement her!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.516