23948sdkhjf

Lastebilaction på Vestlandet

Det ble livat i Hardanger da kontrollørene på Brimnes i går kveld ikke fikk stoppet lastebilen.

Fire karer fra Statens vegvesen hadde i går ettermiddag stilt seg opp ved Brimnes på riksvei 7, omtrent der ferjen til Bruravik gikk i fra i gamle dager, for å kontrollere biler som kom forbi.

Innsatsen ga tilsynelatende ikke den helt store fangsten om man bare ser på tallene:

Av 15 kontrollerte kjøretøy ble føreren av en varebil med 2000 liter diesel i lasten orientert om ADR, mens en annen måtte laste av 400 kilo overlast.

En mangellapp, et vogntog med bruksforbud for overlast, og et annet med tilsnakk for kjøre/hviletid ble det også anledning til.

Men action til gangs ble det da en bror som utga seg for sin bror ikke ville stoppe i kontrollen. Vi siterer den nøkterne prosaen i kontrollrapporten:

"Føraren av ein lastebil ville ikkje stanse for kontroll. Eit anna kontroll lag frå Statens vegvesen fekk stansa bilen utanfor Eidfjord og returnert den til Brimnes for kontroll. Under denne kontrollen forsøkte føraren å utgi seg som broren.

Det vart fatta misstanke om at denne personen ikkje var den han sa han var. Misstanken vart forsterka etter kvart som fleire undersøkingar vart gjort. Til slutt vart politiet kontakta. Politiet frå Voss møtte opp på Brimnes og fekk stadfesta at personen ikkje var den han utga seg for. Det viste då seg at han ikkje hadde førerett for lastebil slik som han hevda.

Denne personen vert difor meld til politiet for køyring utan førerett, for ikkje å ha stansa for kontroll og for å oppgje feil identitet.

På denne lastebilen var bremsene dårlege og hang på. Det blei målt temperatur på 400 grader då bilen stod på Brimnes. Dette er under køyring på flat veg. Det blei gjeve bruksforbod inntil bremsene var reparert."

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078