23948sdkhjf

Magnus fikk stopp i bakken - så slapp alt

Svenske Magnus Hallberg seilte nærmere 300 meter baklengs og endte opp på sykehus. Han har mange han vil takke.

- Jeg hadde godt feste, men da drivakslingen knakk og 48 tonn stanset opp, gikk det bakover før jeg rakk å hive kjetting under hjulene, forteller svensken til tungt.no.

Den uheldige sjåføren regner med å være bak rattet igjen over nyttår.

Nå er han hjemme i Sverige etter tre dager med god pleie på sykehuset i Namsos, som følge av hjernerystelse og en vond fot. Han husker ikke hvordan han slo seg, men det må ha skjedd da han hoppet, tror han. - Det ble uvanlig tidlig juleferie i år, erkjenner bileieren som har kjørt for Thermo Transit de siste tre årene. Mest mellom Nord-Norge og Oslo, Sverige eller Danmark.

Denne søndagen hadde han lastet laks på Kråkøy slakteri i Roan. Etter en knapp halvtimes kjøring skjedde det som ikke skal skje. Et tynt lag med nysnø gjorde veibanen glatt, men ikke verre enn at tandemen bet godt fra seg i motbakkene underveis. Kjettingføre var det ikke.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive lyden, men jeg hørte et knepp og mistet all fremdrift, forteller han. I ettertid viste det seg at den ene drivakslingen hadde røket. - Jeg dro i håndbrekket og var på vei ut av bilen for å hive under en kjetting, da jeg kjente at den begynte å gli. Jeg klatret inn igjen for å forsøkte å få kontroll.

- Tralla var på vei mot fjellveggen, så jeg slapp opp håndbrekket i håp om å endre kurs. Jeg tenkte at om tralla gikk i fjellet, ville førerhuset vri seg ut over stupet. Om det var jeg eller om vogntoget bare gled slik vet jeg ikke, men tralla dreide ihvertfall over mot autovernet, forklarer Magnus.

Hele tiden så han etter muligheten for å komme seg ut og vekk, men han vurderte faren for å bli overkjørt av sin egen bil som alt for stor. Han ble sittende i nærmere 300 meter. Først da tralla brøt gjennom autovernet åpnet han døren og hoppet. Hvordan han landet vet han ikke. - Jeg husker at jeg åpnet døren. Det neste jeg husker er at jeg sto på veien og kikket opp på førerhuset som hadde lettet fra bakken, sier han.

Store kuler i hodet og hjernerystelse tyder på at han må ha truffet noe i fallet. Kvalmen kom og han måtte kaste opp, da en bil med en lokal familie kom til og stanset. - Jeg kan ikke få takket dem nok for måten de tok seg av meg. De ga meg varme klær og var der helt til ambulansen kom. De var enestående. Jeg fikk til og med blomster fra dem da jeg lå på sykehuset. Jeg ble helt rørt, innrømmer han.

Også Thermo Transit stilte opp. Lokalkontoret i Namsos gjorde det de kunne for den uheldige sjåføren og dro blant annet på sykebesøk med en sårt tiltrengt snusboks. - De ordnet hotellrom til meg og har stilt opp langt ut over det man kan forvente, skryter bileieren.

Magnus er en populær herremann, med en rekke følgere på instagram og facebook. Han vet hvordan sosiale medier virker, på godt og vondt. Derfor la han tidlig ut en oppdatering for å komme ryktebørsen i forkjøpet. Han ville eie denne historien selv. - Det ble likevel mye oppmerksomhet, men nå hadde jeg regien selv. Mange mente jeg var idiot som ikke løftet boggien, så da kunne jeg heller forklare dem at jeg kjørte tandem. Det er alt for mye skitprat der ute, avslutter Magnus. Nå skal han feire jul og hente seg inn igjen, før han skal ut på veien igjen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078