23948sdkhjf

Ny kontroll og trafikkstasjon på Gol

I mars åpnet den nye sambruksstasjonen på Gol. Den fanger opp trafikken fra tre fjelloverganger mellom øst og vest.

Med utgangspunkt i Lanner kontrollstasjon, er denne stasjonen videreutviklet til den mest teknologiske i Norge. På det 675 kvadratmeter store området finnes vi både sambruksstasjonen og en tilhørende døgnhvilplass. Her er plass til 21 vogntog og gode sanitære forhold for sjåfører, med tilgang til do og dusj hele døgnet.

Utvendig ved bygget er det en 24 meter lang vekt som veier alle akslinger separat og er delt inn i 5 displayer, noe som gjør det vanskeligere for sjåfører å jukse med løftbare akslinger og lastoverføring. Selve kontrollhallen er over 30 meter lang og 1.5 meter bredere enn en normal kontrollhall.

En av de største forskjellene på denne hallen kontra de eldre kontrollstasjonene til Statens Vegvesen, er prefabrikkerte graver som gir et bedre arbeidsmiljø med helt tette konstruksjoner, hvor elementet kommer som én enhet fra leverandør. Hallen er utstyrt med det nyeste utstyr for bremseprøver for både lette og tyngre kjøretøy. Slitasjetesteren tåler opp mot 20 tonns akseltrykk og registrer svært enkelt slark i stag og foringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203