23948sdkhjf

I disse konfirmasjonstider

Elina Rogne valgte lastebilen som tema på den store dagen.

Det er ikke så vanskelig å forstå, egentlig. Ikke etter å ha besøkt transportfamilien bak Olav Rogne AS på Voss, med sin 113 år lange transporthistorie. Elina forvalter den tunge arven på beste måte, allerede som 15-åring. En modell av hennes egen Scania 143 med betongelementer på hengeren var prikken over i'en.

Elina Rogne har nemlig allerede adoptert onkelens gamle 143, som han kjøpte ny i 1995. Nå er den en kjapp tur til Danmark for å bli pusset opp. Frem til den er ferdig til sommeren kan hun nyte modellen som tusenkunstner Rune André Andersen har bygget og lakket.

Modellen er en spesialgave fra far sjøl, Torgils Rogne. Og han visste den kom til å treffe blink. - Elina ser på filmsnutter med 143 og V8 hver eneste dag. Derfor ble hovedpresangen fra oss en tur til V8-messe i Holland til høsten, forteller han.

15 åringen er klar på at dette handler om kultur og er en viktig del av transporthistorien. Hun er snart den stolte eier av en strøken 143 og Torgils avslutter med å røpe at tenåringsjenta hans allerede har ymtet frempå om en rosa henger...

Har du lest historien om 113-åringen fra Voss?

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141