23948sdkhjf

Et glimt av drømmejobben

I går fikk jeg være med en virkelig bulk-veteran på real kjøring. Ole Jonny Bakke (67) har begynt å fore helikopteret til den årlige kalkingen av sure fjellvann.

I løpet av de neste tre månedene kjører Sørum Transport AS mer eller mindre all kalk som skal ut i Norges sure fjellvann.

Fordi det er tungt og dyrt for et helikopter å løfte kalken, må den kjøres så høyt opp og så nært som mulig de utallige vannene som skal kalkes.

Det borger mildt sagt for spennende kjøring. Og etter 46 år bak rattet, på jobb for Jørgensen og så Sørum, er det neppe mange som har kjørt så mye bulk som Ole Jonny Bakke her til lands.

67-åringen hadde tenkt å pensjonere seg da han solgte bilen til Sørum Transport for fem år siden. Men det ble for kjedelig.

Nå nytes de utfordrende dagene i en Volvo 650 som fortsatt lukter ny når vi setter oss inn, men som har gått sine 155.000 km siden Ole Jonny fikk den for et snaut år siden.

Du kan lese hele reportasjen om både Sørum Transport, kalkkjøring og Ole Jonny i neste TransportMagasinet. Abonnement? Trykk HER.

Enn så lenge byr vi på et lite knippe stemningsbilder fra i går. Sånn går no sommerdagene :)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093