23948sdkhjf

Unn Renate drar det lengre enn de fleste

Bjelker på 29 meter er en del av hverdagen hos Overhalla Transport AS

Hos Overhalla Transport AS i Trøndelag handler 95 prosent av oppdragene om betongelementer. Sikkerhet står øverst på agendaen.

Og ledelsen i bedriften, mener de merker en klar miljøfordel etter at jentene ble en del av sjåførflokken. Marylin Falkensten og nå, Unn Renate Fossen, har blitt et lyspunkt i tilværelsen.

Sistnevnte var innom for å laste elementer til Kobbelv og tok seg tid til en prat, da tungt.no besøkte bedriften i slutten av mars. Hun forteller om livet i kranbil som etter åtte år ble litt for snevert.

- Jeg ville ut å se verden, sier hun.

Betongelementene har hun bare holdt på med i et drøyt halvår, men trivselen er på topp.

- Jeg var vant med utfordrende gods fra kranbilen, så overgangen ble ikke så stor, men læringskurven har likevel vært bratt. Dette er både tyngre, større og lengre, bekrefter hun.

Nylig var hun av gårde med 29 meter lange bjelker med sin nye Volvo FH540. Hennes kvinnelige kollega, Marylin Falkensten, var på vei til Tromsø da vi besøkte Overhalla.

- Det tar tid å bli kvalifisert for å kjøre denne type gods, mener bilansvarlig, Ståle Evensen. Han har selv kjørt dette godset i lengre tid og vet hva som skal til. Punkt en er å senke farten. Spesielt i svingene.

Hele reportasjen om Overhalla Transport finner du i sommerutgaven av TransportMagasinet, som er i salg nå.

Vil du sikre deg våre spennende artikler rett hjem i postkassen, kan du klikke her og tegne et abonnement.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14