23948sdkhjf

Vera tar bare de kjipe sjåførjobbene...

Volvos spektakulære elektriske og selvkjørende trekkvogn Vera blir trekkplaster på Lillestrøm-messen i neste uke.

Good or bad news? Samme hva du synes blir det vanskelig å unngå å ta en kikk på Vera. Dette er hva Volvo og Varemessen selv skriver om forventningene:

- Vi som arrangør av Transport og logistikk 2019 er veldig stolte av at Volvo Norge skal stille ut sin Vera på messen. Det er første gang en autonom lastebil stilles ut på en messe i Norge, noe vi er veldig fornøyde med at blir hos oss. Det er ingen hemmelighet at Vera er et av høydepunktene på arrangementet.

Det sier Trond Andersen, som er kundedirektør og prosjektleder hos Norges Varemesse.

Og fra Bjørn Inge Haugan, som er Volvo Norges direktør for kommunikasjon og marked i Norge kommer disse ordene:

- Vera vekker stor oppmerksomhet og er et blikkfang, den har dimensjoner som en klassisk trekkvogn, men uten den klassiske hytten får du følelsen av at du ser på et konseptkjøretøy som er bygget for framtiden.

- Men?

- Vi får mange spørsmål om ikke dette vil ta over jobben til lastebilsjåførene, svarer Haugan. - Men slike lastebiler skal først og fremst fungere i miljøer hvor det er korte repetitive kjøringer, som for eksempel i vårt testprosjekt i Gøteborg, hvor bilen går i trafikk mellom DFDS logistikksentre til en havneterminal.

Et kjøretøy som Vera vil også bidra til å demme opp for den økende utfordringer rundt sjåførmangel, i tillegg til at den vil bidra positivt til den totale miljøpåvirkningen i form av lav støy og nullutslipp lokalt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063