23948sdkhjf

Spionbilder: Nye Volvo FM!

En av våre lesere gjorde store øyne da han rullet inn hos «Castro» på Dovre i dag. Der i solskinnet sto en maskert lastebil parkert. Er det neste generasjon Volvo FM på Norges-besøk?

Ståle Stordal kjører til daglig melketankbil i Gudbrandsdalen. I dag var han innom hos Castro på Dovre.

Der fikk han se denne maskerte trekkvogna, som hadde umiskjennelige detaljer fra Volvos lastebilmodeller. Som den lastebilinteresserte karen han er, måtte han jo ta lastebilen nærmere i øyesyn.

Alarmen gikk

-Jeg ville titte under skjermen på forhjulet for å se om jeg kunne finne ut noe, men da utløste jeg en alarm.

Gardinene var trukket for, så det var nok nytt interiør i den også. Det samme gjaldt en Volvo FH 540 som sto parkert bak. Der var også vinduene tildekket, sier Ståle til Tungt.

Vi har tidligere publisert bilder av en maskert Volvo som ser ut til å være en FH, men med front som minner om FMX (Kan selvsagt være en del av forkledningen).

Ståle tror den maskerte lastebilen på Dovre er den neste generasjonen Volvo FM. FM 6x4 Vi har studert bildene og selv med maskering ser vi at det ikke er snakk om det samme førerhuset som dagens FM-serie (som jo har vært med veldig lenge nå).

Frontruta er mer loddrett, siderutene har samme skrånende vinkel som på storebror FH, og hjulbuene over forhjulene har også et stuk fra store FH-serien. Det ser rett og slett ut som en lavere versjon av dagens FH.

Nå er det slik at selv om forkledde lastebiler ikke vil «vise sitt sanne ansikt» så er det utstyrt med registreringskilt. Vi sjekket derfor registreringsnummeret med den svenske Transportstyrelsen.

Dermed kan vi slå fast følgende:

Lastebilen er produsert i september 2018 og registrert som en Volvo FM 6x4. Lastebilen er registrert på Volvo Technology AB i Göteborg.

Det eneste vi vet om motoriseringen er at det er snakk om en motor som yter 500 hk og er i Euro6-versjon. Gearkassen er oppgitt å være automatisk, men om det betyr at det er snakk om en I-shift, eller en ekte automatgearkasse av planetgear-typen vet vi ikke.

Avduking i mars

Det er neppe snakk om veldig lang tid til vi kan vise hvordan den nye Volvo FM ser ut uten forkledning. Undertegnede skal på et arrangement hos Volvo den 2. og 3. mars, men invitasjonen er av den kryptiske typen som ikke sier noe om hva vi skal få se, bortsett fra at det er snakk om viktige nyheter. Vi vet også at vi skal få anledning til å prøvekjøre nyhetene. At det er snakk om den nye Volvo FM-serien er vi nå relativt sikre på, så sikre at vi ikke tør å sette pengene på at det er snakk om noe annet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141