23948sdkhjf

Transportdebatt: Kverulantene møtes i Stavanger

Torsdag 13. februar klokken 18:00 blir det paneldebatt i "Kverulantkatedralen" i Stavanger. Er du interessert i transportbransjen og er på de kanter, anbefaler vi sterkt en tur innom!

BAKGRUNNSTEPPET:"Ingen har det så travelt som en død norsk laks på E39. Men bak rattet på vogntog på vei inn og ut av landet med fisk og alt annet sitter nesten aldri sjåfører fra Norge lenger, derimot rumenere og ukrainere. De bor i bilene, tjener en brøkdel av norsk tariff og er til dels en fare for trafikksikkerheten".

Slik beskriver det frittstående debattstedet "KÅKÅ Kverulantkatedralen" i Stavanger, tilstanden i transportbransjen.

Nå har de invitert et bredt spekter aktører med kjennskap til bransjen til debatt - på utestedet Sting, midt i Stavanger sentrum.

Det er strengt tatt ikke mangel på transportdebatter i Norge, heldigvis. De spenner fra eksklusive husmøter med innbudte prominenser til store konferanser, landet rundt og på TV i blant. For ikke å snakke om daglig på faceook.

Men dette tiltaket på Sting i Stavanger har en av de kvasseste vinklingene vi sett på lenge.

For Tungt og TransportMagasinets lesere kan det dessuten være artig å vite at vår frittgående journalist Bjørn Røst Kjørmo deltar i debattpanelet - men ikke som journalist!

I denne sammenhengen snakker han med utgangspunkt i 13 års bakgrunn fra bransjen, som UORGANISERT sjåfør. - Det er jo de UORGANISERTE sjåførene det er flest av, påpeker han. - Og hvem andre snakker for dem?

Debattleder vil være Ingeborg Eliassen. Hun har lang bakgrunn som journalist og skrev i 2018 flere artikler om forholdene i transportbransjen.

Panelet vil ellers bestå av:

Geir A. Mo, administrerende direktør i Norsk Lastebileierforbund.

Arne Nævra, stortingsrepresentant og transportpolitiker for SV.

Jan Rune Presttun, kontorsjef for utekontroll, Statens vegvesen.

Debattleder Eliassen opplyser til Tungt.no at transportfirmaet Bring, og den store transportkjøperen MOWI, også ble invitert, men at ingen av disse aktørene stiller.

Les mer om arrangementet ved å klikke her!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062