23948sdkhjf

Står på krava for deg og meg

Når transportbransjen på Vestlandet diskuteres offentlig, er NLFs Jan Ove Halsøy aldri langt unna.

Du har sikkert sett ham, med en NRK-mikrofon eller avisfotograf godt innenfor intimsonen. Det er der han trives best. Når Jan Ove Halsøy værer medieoppslag er det rene ord for pengene som gjelder.

– Jeg lå i bilen om natten og forbante meg på at nå måtte vi sette hardt mot hardt. Jeg allierte meg med Statens vegvesen og NRK, sier han og forteller historien om da han jaktet på ulovlig vindmølletransport.

– Vi har løpt etter dem i årevis, men de bare fortsetter, fordi vi mangler politijurister som virkelig tar tak i disse sakene, sier han.

En søndag kveld satte han seg altså i bilen og dro til Bremanger.

- Kjøretøyene fra Silvasti hadde vært i Norge en måned uten å ha vært ute av landet og ble dermed stanset og anmeldt. De hadde heller ikke dispensasjon for kjøringen, påpeker han.

Saken ble slått stort opp i media. Nå er Halsøy spent på hva som skjer når utbyggingen snart skal fortsette på den andre siden av fjorden.

– Vi har tapt mange slike saker rundt i Norge, men vi kan ikke gi oss, fastslår bergenseren.

I TransportMagasinets utgave nummer 2-2020 finner du et fyldig intervju med ildsjelen Halsøy. Her forteller han om ulykken som nesten kostet ham livet, og sin glødende interesse for sjåføryrket.

Vi anbefaler som vanlig et betryggende abonnement på vårt utmerkede reportasjemagasin, TransportMagasinet. Det kan du ordne ved å klikke på denne lenken!

Vil du kun ha utgaven som omtales i denne artikkelen, kan du blant annet finne den på landets mange YX-stasjoner, eller få den rett i postkassen ved å benytte deg av sms som beskrevet under her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172