23948sdkhjf

40 år med Trucking Festival

Akkurat nå er det litt langt unna, men det blir sommer igjen folkens. For å hjelpe på troen, serverer vi et lite tilbakeblikk på Trucking Festival på Mantorp Park i august. Herlige bilder!

I 40 år har våre svenske kolleger i bladet Trailer arrangert Trucking Festival, med kampen om Nordic Trophy-trofeet.

For mange er dette høydepunktet i festivalsesongen, og med et stadig økende antall deltagende lastebiler viser det at populariteten på ingen måte er avtagende.

En av grunnene til populariteten er nok at man har klart å utvikle konseptet, med både bransjeutstillinger, underholdning og konserter.

I tillegg har vårt naboland i øst alltid vært kjent for sin levende bilkultur, og at dette gjelder for lastebiler også er det ingen tvil om.

Svensk seier

Selv om svenskene stiller sterkt og definitivt vinner når det gjelder antall deltagende kjøretøy (skulle bare mangle!), har de gjeveste pokalene de siste årene gått til Finland.

Navn som Auvinen og Ristimaa er etter hvert kjent for de fleste som har interesse for tunge kjøretøy, og de har vært grossister i trofeer. Også i år stilte finnene sterkt, men til slutt var det en svenske som trakk det lengste strået.

Micke Malmberg har bygget en ny NextGen Scania, tungt inspirert av de tradisjonsrike ASG-fargene, noe som gikk hjem både hos jury og publikum som stemte frem vinnerne.

Men Trucking Festival handler ikke bare om blankpussede lastebiler og pokaler. For mange er dette en anledning til å møte likesinnede, senke skuldrene og ha en trivelig helg. Med levende musikk, stor bransjeutstilling, svensk mesterskap i krankjøring og mye annet går tiden fort.

Foruten Sverige og Finland observerte vi lastebiler fra Nederland, Tyskland, Sveits, Polen, Danmark og en håndfull deltager fra Norge.

Premie til Sties-bilen

Vi må gratulere Tore Johnny Sognelien med seier i kultbilsklassen med sin fantastiske Scania 143 i Sties-farger, og Andreas Nitteberg som fikk 2. pris for sin Scania NextGen i trekkvogn 2017-2019-klassen.

I tillegg observerte vi den etter hvert godt kjente MAN’en til JS Distribusjon, Turhus Maskins flotte Volvo og Øyvind «Birk» Birkebekks vakre Scania T142.

Men vi vet jo at det er mange flere flotte lastebiler i Norge, og sett med patriotiske øyne hadde det vært kjekt med litt større norsk deltagelse.

Tilskuere i tusentalls besøkte Mantorp Park, og fikk oppleve flotte sensommerdager og god stemning. Neste års festival finner sted på Elmia i Jönköping sammen med bransjemessen Lastbil20. Elmia all ære, men det er noe spesielt med atmosfæren og stemningen på Mantorp!

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Transportmagasinet nr 07 2019

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078