23948sdkhjf

Sjåførflørt fra forbilledlige dansker

1000 bilder sier mer enn en million ord. Her er i det minste en håndfull bilder.

BRANSJEKOMMENTAR: Akkurat nå er det rart å tenke på - når nesten alle transportbedrifter tenker på permittering - at det ikke er mer enn et par uker siden sjåførmangel var en realitet.

Ikke bare i Norge, men mer eller mindre worldwide. At situasjonen var sånn, er strengt tatt ikke vanskelig å forstå:

Som Volvo kunne dokumentere ved lanseringen av sine fire nye biler, er LØNN det viktigste ved jobben for 97 prosent av alle sjåfører.

Hadde jobben vært bedre betalt, i Norge og i resten av verden, hadde nok også problemet vær mindre. Akkurat det med lønn kommer jeg tilbake til senere. Det handler om litt mer også - om å være aktuelle for hele arbeidsstokken, ikek bare litt over halvparten.

Denne artikkelen handler om dyktige dansker i lastebilorganisasjonen ITD, International Transport Danmark.

Det er en privat "brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder, der rådgiver og skaber netværk for mere end 800 medlemsvirksomheder".

For stort sett alle kan være enige i at det hadde vært hyggelig å bra om kjønnsbalansen i transporten var bedre fordelt. Nøyaktig hva den er i Norge vet jeg ikke helt, men siden vi her på Tungt har ca 80/20-fordeling mellom menn og kvinner, kan vi jo tenke oss at det ligger i det sjiktet.

Utfordringen har til alle tider vært hva man kan gjøre for å bedre saken - foruten bedre lønn, da. Og det her jeg tror ITD har skjønt det: Vi trenger alle rollemodeller, å se bilder av folk vi gjerne vil gjør det samme som. For kvinners del handler det om å se andre kvinner i arbeid.

ITD har derfor opprettet en fotodatabase med profesjonelle bilder av kvinnelige sjåfører i arbeid. Bildene er gratis tilgjengelig for organisasjoner, medier og andre som trenger illustrasjonsbilder på en eller annen måte knyttet til transport.

Sjekk gjerne ut https://www.flerekvinderbagrattet.dk/

Her på Tungt.no bruker vi kvinnelige kilder når vi kan - men vi skulle også gjerne sett flere av dere - når verden vender tilbake til det normale igjen.

Og psst - om bare noen timer kan du lese om Isabell som kjører kontinentet for Tallaksen med Håkullbil og akkurat har kommer hjem fra Italia.

Til inspirasjon i mellomtiden - et utvalg bilder fra fotobasen til IDT:

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.064