23948sdkhjf

- Norge er avhengig av lastebilen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide deler ut penger for å bedre veiene for transportnæringen.

Nå kan fylker søke om penger til viktige veier for sjømatnæringen.

- Norge er avhengig av lastebilen for å frakte fisk og sjømat til og fra fiskebruk langs kysten på tidvis trange og svingete veier. Da blir det fort slitasje på disse veiene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

- Vi ønsker å hjelpe fylkene med midler til å utbedre de fylkesveiene i Norge med størst behov. Nå er det derfor mulig for fylkene å søke om penger til fylkesveier som brukes mye av lastebilnæringen, sier Hareide.

Tilskuddsordningen er på inntil 141,5 millioner kroner.

Se oversikt over strekningene (pdf)...

- Vi ønsker å hjelpe fylkene med midler til å utbedre de fylkesveiene i Norge med størst behov for oppgradering. Tilskuddsordningen er på inntil 141,5 millioner kroner, sier Hareide.

I statsbudsjettet for 2020 ble det opprettet en tilskuddsordning på inntil 141,5 millioner kroner. Det er Statens vegvesen som har ansvaret for tilskuddsordningen. De sender nå ut invitasjoner til fylkene for å informere om muligheten til å søke om midler til fylkesveier.

- Sjømatnæringen er en av Norges viktigste næringer. Vi må legge til rette for at fisken kommer raskt og trygt fra sjøen til matbordet. Derfor vil det være fylkesveier som er viktig for sjømat som prioriteres i år, sier samferdselsministeren.

I forbindelse med Nasjonal transportplan kartla transportetatene hvilke strekninger som er viktig for næringslivets transporter. I den forbindelse ble det laget en liste over disse veistrekningene. Statens vegvesen tar utgangspunkt i disse når fylkene søker om penger. Det vil være mulig å søke om andre veistrekninger som også er viktige for sjømatnæringen. Staten vil bidra med inntil 40 prosent av kostandene for å utbedre veiene.

Oppfordrer fylkene til å søke

Statens vegvesen administrerer tilskuddsordningen, og oppfordrer de aktuelle fylkene til å søke om midler. Det er kun fylkeskommunen som kan søke om tilskudd.

- Fiske- og havbruksnæringene er i vekst, og blir blant de viktigste framtidsnæringene for Norge. Det er viktig å styrke transportårene for å få varene ut. Disse tilskuddsmidlene skal bidra til det, sier fungerende divisjonsdirektør for Transport og samfunn i Statens vegvesen Kjetil Strand.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141