23948sdkhjf

Stopp! Ikke kjør forbi skiltet kontroll

Sjåfører som ikke stopper ved skiltet kontroll risikerer både anmeldelse og bot.

Utekontrollen til Statens Vegvesen opplever daglig at sjåfører ikke stopper ved kontroll.

Bjørn Uno Rogneby, kontrollleder ved utekontroll Romerike, forteller at det kan være mange grunner til at sjåførene ikke stopper.

- Det kan være at de har fått beskjed av sjefen om å ikke stoppe fordi lasten er for tung eller de har dårlig tid, det kan være rus, juks med skriver, ugyldig dokumentasjon og uoppmerksomhet, sier Rogneby.

- Hos oss på Jessheim er det enkelt å ta igjen og stoppe de som kjører forbi. Vi har 110 fartsgrense, og så langt vi har nok kapasitet kjører vi etter og stopper. Da blir vogntoget tatt med tilbake til kontrollstasjonen. Andre steder i landet kan det være nødvendig å tilkalle politiet for å få stoppet vogntoget, sier Rogneby.

Han forteller at de daglig opplever vogntog som unnlater å stoppe til kontroll.

- Vår instruks sier at alle som ikke stopper ved en skiltet kontroll skal anmeldes. Da gjennomfører vi også en grundig kontroll for å finne ut hvorfor de ikke stoppet, sier Rogneby.

Fikk hjelp av politiet

Ved en kontroll på Bergsøy kontrollstasjon i Møre og Romsdal mandag 28. juli unnlot et kjøretøy å stoppe.

Med hjelp fra politiet ble vedkommende stoppet og ført tilbake til kontrollplassen. Lastebilen hadde feil på fartsskriveren som ga kjøreforbud, samt tekniske feil.

- Det medfører anmeldelse, skriver Frank Sandvik fra Statens Vegvesen.

På Gol kontrollstasjon 20. juli var det et norsk vogntog som ikke stoppet for kontroll. Det ble innhentet og tatt med tilbake for kontroll. Fører kjørte på annen persons sjåførkort, og ble anmeldt.

Samme dag på Stord var det to vogntog som unnlot å stoppe for kontroll. De ble også innhentet og underlagt kontroll.

På Bergsøy ble det også 17. juli innhentet et vogntog som ikke stoppet for kontroll. Føreren ble anmeldt. I Haugesund 9. juli ble en fører av et vogntog anmeldt for å kjøre forbi skiltet kontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156