23948sdkhjf

Avskiltet med sprekk i bremseskivene

Tirsdagens siste kjøretøy som ble stoppet på Hjellemarka i Os avdekket ikke bare alvorlige sprekker i bremseskivene.

17 tunge kjøretøy måtte kjøre over kontrollplassen, hvorav 14 ble kontrollert. Siste kjøretøy var en utenlandsk trekkbil med semitilhenger.

- Den var tom, men vi så i systemet vårt at den var blitt stoppet tidligere i sommer. Et oppslag viste at det kunne være grunn til å sjekke kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Vogntoget var tidligere anmeldt, men da med en annen sjåfør, skriver Tom Børslid fra Statens Vegvesen.

Kontrollørene avdekket fire grove brudd for kjøring uten pause, noe som førte til anmeldelse. Det var kjørt to ganger over fem timer, og to ganger over åtte timer uten foreskrevet pause på 45 minutter (evt. 15+30 min). Reglene sier at etter 4,5 times kjøring skal pause tas.

- I tillegg ble det avdekket alvorlig svekkelse av begge bremseskivene på styrende aksling på trekkbilen. Her var det flere gjennomgående sprekker på hver side av kjøretøyet, skriver Børslid.

Kjøretøyet ble avskiltet på stedet. Fører kunne ikke et ord engelsk, men kontrollørene fikk oversatt alt til russisk, og sjåføren skjønte alvoret i situasjonen. Kjennemerke blir utlevert når kjøretøyet er reparert.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219