23948sdkhjf

Men hva med den grønne bilen?

Av 11 kjente kabotasjesaker i sommer, var det en grønn slovakisk bil man godt kunne tenke seg tilhørte Bring Trucking. Dette svarer Posten Norge, som eier selskapet.

Kabotasje er et etter hvert velkjent begrep, men problemet er vi ikke kvitt av den grunn.

En gjennomgang Tungt.no har gjort, viser at det i sommer er det avdekket minst 11 kabotasjesaker (KLIKK HER) i utekontrollene til Statens vegvesen - og da er det grunn til å tro at dette bare er toppen av isfjellet.

Hva med de grønne bilene?

Under en kontroll på Jessheim Trafikkstasjon fredag 31. juli valgte et vogntog fra Slovakia å ikke stoppe. Vogntoget ble innhentet og tatt med tilbake til kontrollplassen.

I dette tilfellet kunne ikke sjåføren i den grønne bilen erindre å ha sett skiltet, og var heller ikke sikker på hva det skulle bety. Les saken her…

Ifølge kontrollrapporten fra Statens vegvesen ble det avdekket ulovlig kabotasje. Fører og firma ble anmeldt til politiet.

Nasjonalitet og farge tatt i betraktning var det grunn til å spørre Posten Norge om dette var en bil fra deres slovakiske selskap Bring Trucking.

På vår første henvendelse svarer Posten Norge dette på vår henvendelse:

- Bring Trucking driver ikke med ulovlig kabotasje eller sosial dumping, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten Norge.

- Bring trucking benytter kombinerte transporter innenfor gjeldende lov/regelverk som et ledd i konsernets ambisiøse miljøstrategi der vi flytter gods fra vei til sjø og bane, sier Pettersen.

Men etter lesertips om bilens registreringsnummer, er etter det tungt.no erfarer vogntoget fra Bring Trucking. Så vi spør pressesjefen om dette på nytt. Svaret vi får er:

- Vi har ikke mottatt noen anmeldelse i etterkant av kontrollen. Dette var etter vår oppfatning ingen ulovlig kabotasjekjøring og vi vil dokumentere dette dersom en anmeldelse skulle komme. Sjåfør er ilagt bot for å ha oversett kontrollskilt og har vedtatt denne.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.08