23948sdkhjf

"Mondrian by Hill"

Hva som er kunst handler om øyet som ser, og om følelser. Henrik Guldager (55) fra Danmark, er spent på mottakelsen av hans siste verk, en rullende «Mondrian by Hill».

Dette prosjektet startet med at Volvo Danmark ønsket å få i stand en spesiell bil som kunne fronte lanseringen av Volvos nye versjoner, som rullet i gang hos danske forhandlere, 18. august.

Henrik skulle gjøre jobben og fikk ordnet en førproduksjon øremerket for formålet.

Den blide dansken er en av Volvos utvalgte menn, og har vært det i flere tiår. Alltid først i køen når en ny modell lanseres. Bedriften hans har vært fast prøvekanin under utviklingen av Volvos lastebilflåte de siste 23 årene. Henrik sikret seg derfor tidlig en av utgavene også denne gangen.

Det er en omfattende prosess Ray Hill har vært i gang med denne våren. Først ble hele bilen og alle delene lakket svart. Så begynte man å teipe linjene som skulle skille rektanglene med forskjellige farger.

Det å få en såpass avansert kunstart til å passe på en lastebil, som er rund i kantene og der ingen vinkler er like, er.., ja – stor kunst.

Men den gode Ray Hill har åpenbart hatt system i kaoset. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Godt gjort, når man ser bilder fra lakkhallen til Mosegaards Autolakering, der trekkvognen ligger i smådeler utover gulvet.

– Vi ønsket å lage kunst, og da denne ideen kom opp tente vi alle på den. John Lennon har vi snakket om å ha med flere ganger. Han skulle egentlig vært motiv på bilen vi laget for seks år siden, forklarer Henrik mens vi går rundt bilen.

Dette er rett og slett en lastebil der man må bruke litt tid på for å legge merke til alle detaljene.

Trolig finner man ikke en blankere bil i Europa akkurat nå. Den er slipt og polert i dagevis. Det er gjort så grundig som det går. Ekte vare, ifølge eieren. Innvendig er den beholdt original, for å vise frem ny Volvo i all sin prakt.

18. august ble den altså sluppet løs og skal nå delta i en tre måneder lang lanseringsturné hos de danske Volvo-forhandlerne.

I neste utgave av TransportMagasinet kan du lese hele historien om "Mondrian by Hill"

Husk å tegne abonnement, du som enda ikke har gjort det. Klikk her!

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141