23948sdkhjf

Nok et trallefall - høyre ut av rundkjøring

SVINGSKIVEMYSTERIET: Bulgarsk bil med LKW Walter-tralle i Halden denne gang. Ellers et klassisk tilfelle i serien "Alt for mange har en henger løs".

Det var avisen HA som meldte om uhellet i går ettermiddag, og har gitt oss tillatelse til å bruke bildene her.

En treakslet Volvo 440 registrert i Bulgaria, med LKW Walter kapelltralle svingte til høyre ut av rundkjøring og opp Stadionbakken.

Der ville ikke trallen henge fast lenger, og sklei delvis av bilen og skadet åpenbart også trekkvognen på venstre side bak.

– Hengeren har sklidd av, men vi kjenner foreløpig ikke til årsaken. Det er ingen mistanke om ruskjøring, sier førstebetjent Anders Garberg til HA på stedet.

Det var også antydning til branntilløp, opplyser avisen, "en kortslutning forårsaket av gnister, som førte til lite branntilløp".

Som flere av våre leser kanskje husker, avdekket vi på Tungt i fjor at dette er et urovekkende hyppig fenomen. "Trallefall" skjer svært mye oftere enn lastebilfolk flest er klar over, og det er antagelig bare tilfeldigheter som gjør at ikke liv har gått tapt på en god stund.

Den normale reaksjonen er fortsatt at folk tenker "sjåførfeil/brukerfeil".

Redaksjonen i Tungt har etter hvert innhentet et stort materiale som tilsier at det er langt flere feilkilder inne i bildet, og med årsaker som sjåfører overhodet ikke har forutsetninger for å kontrollere.

Les gjerne noen av lenkesakene under!

Grunnet korona har også vårt arbeid med svingskivemysteriet ligget på is en stund, men det er ikke glemt og forlatt.

Er det noen som har kunnskap i denne saken eller har egne historier de kan stå frem med, tips oss gjerne på haakon.forde@egmont.com, eller sende pm via vår facebookside.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094