23948sdkhjf

Martinsen Transport AB mister kjøring for Cirkel K i Sverige

Bensinstasjongiganten skal drive transportene med eget materiell i Sverige og Baltikum.

NÆRINGSLIV: Det var Tidningen Proffs som nylig meldte om Martinsens kontraktstap i en artikkel om at Cirkel K nå satser på egne biler og sjåfører - LES HER.

Norske Martinsen Transport AS og tvillingen AB er i dag en del av det norske Litra-konsernet med hovedkontor på Lillehammer.

Martinsen og Martinsen har de siste par årene hatt nesten like stor omsetning i begge landene, rundt 200 millioner kroner.

Men i motsetning til ASet her hjemme, som har vært stabilt stort lenge, har den svenske søsteren hatt bråvekst i 2017 og 2018 (og omtrent korresponderende resultatnedgang, for dem som ser på sånt...)

Veksten skyldes antagelig i stor grad avtalen med Cirkel K.

Avtalen fikk et solid løft i 2017, da omfanget ble økt fra distribusjon i området Västerås og Norrköping til å omfatte også sørlige Sverige med Kalmar og Malmö. Cirkel K avsluttet på det tidspunktet en kortvarig kontrakt med franske Samat Group.

Nå ser det altså ut til at det er Martinsen som åker ut. Ifølge Proffs overtar Cirkel K kjøringen i tre steg:

  • Fra 30. juni 2021 Norrköping og Västerås.
  • Fra 31. januar 2022 Stockholm, Göteborg og Halmstad.
  • Fra 30. mai 2022 Malmö og Kalmar.

Til Proffs sier Cirkel K at de har vært fornøyde med Martinsen Transport AB, men at de nå vil gjøre bruk av sine gode erfaringer med egentransport i USA og Europa.

Tungt har i dag ikke lykkes å komme i kontakt med Maarten Beck, som er daglig leder i begge Martinsen-selskapene, for en kommentar, men har fått bekreftet at selskapet taper kjøring.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062