23948sdkhjf

Cowboy-virksomhet? Nei, sier kontrollørene! Se video

- Det var en fin måte å gjøre det på. Er dette trafikksikkert???, sa Odd Aasen da han ble stoppet i kontroll og bedt om å rygge i en tofelts 80-sone.

I sommer ble Odd Aasen, som kjører for Timetrekkeren AS, stoppet i kontroll ved Tuen kontrollstasjon mellom Fetsund og Lillestrøm. Kontrolløren stoppet Aasen i utgangen av rundkjøringen, og Aasen ble bedt om å rygge tilbake for å svinge inn til kontrollstasjonen.

- Vi hadde full kontroll på situasjonen, sier Bjørn Uno Rogneby fra Statens vegvesen.

- Det er greit å ha kontroll, men det må gjøres på en skikkelig måte, sier Aasen.

Nå ønsker Aasen en debatt om hvordan vogntogene blir stoppet for kontroll.

- Det er ikke så lett å se over rundkjøringen der kontrollstedet Tuen ligger på grunn av vegetasjon. Så det var ikke mulig å se kontrolløren bak rundkjøringen før jeg var på vei ut av rundkjøringen. Da kom han etter meg for å stoppe meg, sier Aasen.

Han ble bedt om å rygge tilbake og svinge gjennom rundkjøringen og inn på kontrollstedet.

- Jeg burde ikke rygget der, men gjorde det likevel. Jeg synes ikke dette er greit i det hele tatt, sier Aasen.

- Jeg sa til kontrolløren at jeg synes det var en spesiell måte å stoppe bilen på. Når jeg sa at jeg hadde det på film så ble det helt stille på kontrolløren. Jeg mener de opptrer arrogant, sier Aasen.

Han forteller videre at han opplever at kontrollørene på Jessheim driver litt cowboy-virksomhet, og at dette er noe som det snakkes om i sjåfør-miljøet.

- Jeg har kjørt lastebil i snart 35 år, og har blitt veldig lite stoppet i kontroll. Det er greit at de gjennomfører kontroller, men de må vises tidlig slik at dette blir trafikksikkert. Denne kontrollen var ikke skiltet, sier Aasen.

Bjørn Uno Rogneby er kontroll-leder ved utekontrollen på Romerike, og det var han selv som stoppet Odd Aasen i sommer.

- Tuen ved riksvei 22 er en fast kontrollplass ved en rundkjøring der det ikke skal kjøres fort. Vi har hatt kontroller der i mange år, og aldri hatt noen problemer med det, sier Rogneby.

- Det var ingen fare i denne spesifikke situasjonen, og vår vurdering var at dette gikk helt greit. Vi hadde god kontroll, og vi stoppet trafikken som kom bak lastebilen til Aasen. Trafikken går ikke fort gjennom rundkjøringen, og vi vurderer hele tiden sikkerheten i de ulike situasjonene. HMS er viktig både for oss og for andre, sier Rogneby.

Han legger til at de naturligvis ikke ønsker å stoppe biler på den måten, og at de gjerne skulle hatt skilting om at det er kontroll.

- Jeg er ikke uenig i at det kan skiltes bedre, men det er litt ugunstig at vi alltid profilerer hvor vi er. Noen kontroller skal være overraskende, og vi skal kunne dukke opp på steder der vi vanligvis ikke er eller har kontroller, sier Rogneby.

- Vi mener at sjåføren i dette tilfellet her ser kontrollen før rundkjøringen, men gjør ikke noe forsøk på å slakke ned på farten. Da hadde ikke dette vært noe problem. Vi har stoppet mange biler der før. En annen ting er at videoen ikke viser hele bildet av situasjonen. Det er vanskelig å gjøre vurderinger ut fra en slik video, siden den kan se mye verre ut enn det situasjonen egentlig er, sier Rogneby.

Det ble ikke funnet feil eller mangler på vogntoget til Odd Aasen i denne kontrollen.

Forskrift om kjørende og gående trafikk

§ 13.Særlige bestemmelser om kjørefarten

1. Kjørende må kunne stanse på den vegstrekning som den kjørende har oversikt over, og foran enhver påregnelig hindring.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.158