23948sdkhjf

Avrenning: Hareide sa nei til møte med arbeidsgruppen

- Vi er oppgitt over svaret fra samferdselsministeren. Vi mener at dette er et viktig trafikksikkerhetstiltak, sier Roar Melum, regionsjef i NLF Trøndelag.

På Berkåk i Trøndelag fikk i natt 12 vogntog lastet med laks bruksforbud på grunn av avrenning fra lasten. De ble stående inntil lasterommet var tilstrekkelig nedkjølt og avrenningen stanset.

En arbeidsgruppe bestående av Sjømatbedriftene, NLF og Statens Veivesen jobber en ny nasjonal standard for frakt av sjømat for å få begrenset og stoppet avrenning. Et møte med samferdselsminister Knut Arild Hareide stod høyt på agendaen.

Men samtidig som et stort antall vogntog blir stoppet for avrenning, så sier samferdselsministeren nei takk til møte med arbeidsgruppen.

- Oppfatningen er at samferdselsministeren har et stort fokus på sikkerhet i trafikken, og vi stiller oss uforstående til en så lunken mottakelse, sier Melum, regionsjef i NLF Trøndelag.

- Vi utarbeider fortsatt en bransjestandard, og begynner å ha den ganske klar. Vi jobber nå også med forankring i medlemsbedriftene, for det er viktig at vi ikke foreslår noe som ikke er mulig å gjennomføre. Vi skynder oss ikke mer enn at vi får med oss alle, sier Melum.

- Det hadde vært en stor fordel for oss å få til et møte med samferdselsministeren med tanke på den drahjelpen det kan gi. Det er skuffende at man ikke får positive signaler fra øverste hold. Det ville gjort det mye enklere å forankre og gjennomføre det vi jobber med. Det er slik at hvis man får med seg samferdselsministeren på det tankesettet og arbeidet man gjør så er det klart at det gir et viktig signal ut i næringen slik at alle skjønner at dette er viktig, sier Melum.

- Men vi gir oss ikke, selv om ikke statsråden viser interesse. Vi jobber videre med forankringsprosessen i sjømatnæringen, sier Melum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172