23948sdkhjf

Fiskevann er en ting. Men dette er faktisk skikkelig dritt!

Det ble en stinkende døgnhvil på Gol natt til lørdag for vår leser.

SØPPELTRANSPORT I FOKUS:

Ved en oppstillingsplass fikk vår leser se to vogntog som det rant godt av. Og det var ikke vann som kom ut av hengerene.

- Fiskeavrenning er småtteri i forhold til dette. Det som rant nedover asfalten hadde en kjerne som var brun, og det stinket søppel. Dette må jo være fullt av bakterier, sier leseren, som selv har god erfaring med denne typen transport.

Vedkommende tok bilder og ringte tipstelefonen til politiet.

- Søppel som renner kan inneholde alt mulig av bakterier og farlige ting, derfor følte jeg at noen måtte varsles om dette. Er dette akutt forurensning eller ikke? Det står faktisk i forurensningsloven at man skal ringe 110 ved slik forurensning, sier leseren.

Fra politiet fikk han beskjed om at de skulle sende en patrulje for å sjekke, men leseren vet ikke hva som ble gjort videre.

- Jeg vet ikke om de tok prøver fra avrenningen eller om de snakket med sjåførene. Uansett skal søppel kjøres i containere som er tette, sier leseren.

- Dette er ikke greit

Vi spør Statens vegvesen om dette er noe som stadig dukker opp på kontrollene.

- Ja, vi ser søppelcontainere som det renner fra, og det er i samme sjanger som fisketransporten. Alt som forsvinner fra en bil på veien eller inne på kontrollplassen blir det reagert på. Det er ikke greit at det renner fra hengeren, da vet vi ikke hva som renner. Det kan være alt fra olje til andre ting som ikke er helt gunstig. Noen ganger kan det være snø som smelter og renner fra bilene, men vi er da nysgjerrige på hva dette drar med seg ut fra lasten, sier fagleder Martin Børresen i Statens vegvesen utekontroll Øst C.

- I motsetning til de dere stopper med fiskeavrenning, så kan ikke de som kjører søppel stå på kontrollplassen til lasten er fryst ned og avrenningen stoppet. Hva gjør dere da?

- Det er et godt spørsmål. Jeg vet at det noen ganger må lastes om til en mer egnet container som er tett, men det er ikke alltid like enkelt. Jeg har ikke helt oversikt på hva som gjøres over det ganske land, men det gjelder å finne en løsning slik at bilen ikke forsvinner ut på veien med samme problem som da den kom inn, sier Børresen.

- Hva kunne vår leser ha gjort for å varsle noe om dette?

- Vi har ikke døgnbemanning i vegvesenet, så i tilfeller der han lurer på om dette er greit for trafikksikkerheten er det riktig å ringe til politiet. Det er den muligheten publikum har, sier Børresen.

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141