23948sdkhjf

30 nye døgnhvileplasser i sør

Det nye vegserviceanlegget ved Tvedestrand inneholder blant annet en energistasjon, tretti døgnhvileplasser, treningsapparater, hundeluftegård, bilvask og mye mer.

I dag åpnet dørene hos Shell Tvedestrand langs nye E18 i Agder. I pressemeldingen beskrives stasjonen med "Denne energistasjonen setter en helt ny standard i Norge".

-Det er stort behov for en slik stasjon i dette område, og vi i bransjen er veldig positive til dette, sier Bjørn Bjellerås i selskapet Nordren AS i Arendal, som kjører mye i dette området.

Det er sjåførrom, og det kommer utvendige treningsapparater spesielt tilpasset for yrkessjåførene. På sikt planlegges det utleie av elsykler på stasjonen, som vil gjøre det enklere for yrkessjåførene å ta seg en tur til Tvedestrand sentrum for eksempel.

Vegserviceanlegget har av noen allerede blitt kalt porten til Tvedestrand, og er også kjent som Aktiv Rast.

Aktiv Rast er et initiativ fra Tvedestrand kommune for å tilføre det tradisjonelle vegserviceanlegget en ny dimensjon ved å etablere Norges første aktive rasteplass.

-Tanken bak Aktiv Rast er at det skal øke aktivitetsnivået, redusere stillesitting og bidra til økt trivsel for reisende under oppholdet, sier ordfører i Tvedestrand Kommune, Marianne Lanaas.

I tillegg blir det satt opp treningsapparater, det er hundeluftegård og en liten park er anlagt for de besøkende.

Selve butikken på Shell Tvedestrand har grønt tak, såkalt sedumtak. I tillegg blir det sådd en blomstereng på 5000 kvadratmeter på området, samt 32 trær, 135 busker, 3500 stauder og 400 løk er satt ned, noe som vil gi over 4000 planter til våren. Som om ikke det er nok er det et insekthotell på veggen ved vaskehallen.

-Vi arrangerte rett og slett en audition, hvor vi først presenterte planene rundt vegserviceanlegget og hvor hver enkelt etterpå fikk ti minutter til å selge inn seg selv. Det fungerte veldig bra, og vi er så stolte over de vi har ansatt på stasjonen, sier regionsjef i St1 Norge, Stian Fjeldberg.

-Å bygge denne energistasjonen har vært utrolig spennende. Vi skrev kontrakt med Nye Veier på forsommeren 2019, og har brukt det siste året til å detaljregulere tomten, få den prosjektert og bygd. Vi er stolte over det som er Norges mest moderne energistasjon og komplette vegserviceanlegg, sier Bård A. Granerud, etableringssjef retail i St1 Norge AS, som drifter de fleste Shell-stasjonene i Norge.

-Vi har drømt om å åpne en energistasjon som setter en helt ny standard i Norge i lang tid, og det er fantastisk at vi nå endelig er i gang, avslutter Bård Granerud.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.068