23948sdkhjf

Kartellet: - Vi håper pengene snart kommer

Etter at Tungt skrev om kartellsaken i forrige uke, har flere norske bileiere fått håp om at oppgjøret snart kommer.

TRANSPORTKRIM:

- Vi ser at det er gode muligheter for lastebileiere til å få refundert deler av kjøpesummen, sa Stian Færøy Herringbotn, seniorkonsulent i Truck Refunds, da Tungt.no snakket med han i forrige uke.

Det gjorde at norske bileiere våknet.

Har ventet i tre år

T.Ottem Transport på Sunndalsøra leverte inn krav på til sammen 36 biler i 2017. Siden den gang har de ikke hørt noe mer.

- Vi sendte inn våre krav for snart tre år siden. Det var ganske mange dokumenter, og vi hadde en stor jobb med å finne frem all dokumentasjon. Etter det har vi ikke hørt noen ting, sier Torstein Ottem, daglig leder ved T.Ottem Transport.

Etter at Tungt.no skrev om kartellsaken i forrige uke ble Ottem oppmerksom på at et oppgjør kanskje kunne komme snart.

- Vi har meldt inn 33 biler fra T.Ottem Transport og tre biler på Alf Engen Transport, en entreprenør som vi eier. Etter at vi leste om kartellsaken på tungt.no nå fikk vi forhåpninger om at det kan komme noen penger tilbake, sier Ottem.

Han er spent på hva de kan få tilbake, men han antar at det vil ligge et sted mellom 30000 og 50000 per kjøretøy. Det kan bety så mye som 1,8 millioner kroner.

- Det er med bakgrunn i det at vi har lagt en del arbeid i dette. Det vil naturligvis være veldig positivt for bedriften vår hvis vi får disse pengene tilbake, sier Ottem.

- Vi hadde forventet en avslutning i 2019, men fristen har flyttet på seg. Vi har ikke fått noen tilbakemelding på at det vi har sendt inn er mangelfullt, så vi har et håp om at vi vil få noe tilbake snart, sier Ottem.

Nær 3 millioner kroner

Hos Lerstadgrind Transport AS i Leksvik er det også forhåpninger om et positivt resultat. Bedriften har sendt inn krav på 59 biler, noe som betyr at de kan få igjen så mye som 2,9 millioner kroner.

- Vi sendte inn våre krav i mars i år, og etter det har jeg ikke tenkt så mye på det, sier daglig leder Kjell Lerstadgrind.

Han går ikke og tenker på denne saken hver dag, men understreker at det er positivt hvis de får et positivt svar.

- For bedriften vil det bety veldig mye. Vi er i en bransje der marginene ikke er altfor store, så det er viktig for oss at vi får noe tilbake, sier Lerstadgrind.

NLF er på ballen

Også Norges Lastebileierforbund (NLF) sier at «somewhere down the road» ligger det penger og venter for de som har eller kan fremskaffe dokumentasjon på kjøpt lastebil i kartellperioden, og et par år etter at kartellet opphørte.

- Dette er penger som norske lastebileiere har betalt for mye og som de har krav på å få tilbake, sier Geir A. Mo, administrerende direktør i NLF - i denne saken.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063