23948sdkhjf

Trippel vegåpning på Senja

Tre vegprosjekt åpnet på Senja; Vegutbedring på fv. 86 Hamn, tunnelrehabiliteringen av fv. 862 Skalandstunnelen og rassikringsprosjektet på fv. 243 Sifjordbotten – Røyrnes.

Torsdag 22. oktober åpnet fylkesordfører og fylkesråd for samferdsel tre vegprosjekt på Senja; Vegutbedring på fv. 86 Hamn, tunnelrehabiliteringen av fv. 862 Skalandstunnelen og rassikringsprosjektet på fv. 243 Sifjordbotten – Røyrnes.

Torskepakken

– Det er en historisk dag når vi kan åpne det siste prosjektet i det som har vært en del av «Torskenpakken», et grundig prosjekt som har gått over 10 år med til sammen 14 prosjekter for å øke fremkommelighet og sikkerhet for de som ferdes her, både privat og i næringssammenheng, sier Ivar B. Prestbakkmo (Sp), fylkesordfører i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen åpnet vegutbedringa ved Hamn og Skalandtunnelen, mens fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo fikk æren av å åpne nyvegen i Sifjord, sammen med nåværende ordfører i Senja kommune, Tom-Rune Eliseussen og tidligere ordførere i Torsken kommune, Hans Peder Pedersen og Fred Flakstad.

Stor jubel

Også fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen var fornøyd med dagen og mottakelsen ute i Sifjord. Rundt 100 mennesker hadde møtt opp til markeringa og hele bygda flagget.

– Dette har vært en flott dag og det er åpenbart at utbedringene som er gjort tas godt imot. Resultatene av de prosjektene som vi har markert i dag sørger for økt trygghet for alle de som ferdes her, sier Kristina Hansen (Ap).

Kryssingen av Sifjord er det største prosjektet, med sjøfylling og bru. Bakgrunnen for etablering av den nye traséen var å eliminere en 600 meter rasfarlig veg under fjellet Stortind. Arbeidet har pågått siden 2017, da startet jobben med å skyte ned et sidetak langs fv. 7862 på nordsiden av fjorden. Det er hentet ut til sammen 520 000 kubikkmeter løse og faste masser som i all hovedsak er brukt til å anlegge fyllingen over fjorden.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156