23948sdkhjf

Fullspekket maskin til Steen-Hansen

Utstyrsbomba til Steen-Hansen ble først i landet med Rototilt QuickChange.

Steen-Hansen Maskin AS er en maskinentreprenør med base i Skien og Porsgrunn. Firmaet har en betydelig maskinpark. Hoveddelen av gravemaskinene er Hitachi. Denne sommeren kom siste tilskudd til maskinparken; en Hitachi hjulgraver ZX145W-6.

Maskinen er spekket med det meste av utstyr; trippel-bom, støttelabber og GPS-styring fra Hella Maskin. I tillegg har maskinen en optimal lyspakke.

Sist, men ikke minst, er det påmontert et Rototilt QuickChange. Maskinen ble faktisk dermed den første i Norge levert med det nye systemet. Gjennom Nasta er det levert et komplett QC 60-5 system med hk-feste, samt en R5 med QC 60-50 oppe og nede med komplett ICS styresystem med SecureLock og gripekassett.

- Kombinasjonen av å utføre redskapsbytte uten å forlate førerhuset, samt integrasjonen av SecureLock og en rekke sikkerhetsforberedende designløsninger gir brukeren stor sikkerhet selv om man mister hydraulikktrykket, forklarer Country Manager fra Rototilt AS, Hans-Ronald Hohlweg.

Maskinfører Trond-Vidar har når 400 timer bak spakene på hjulgraveren. Han har kjørt maskin i snart 9 år og stort sett har han kjørt Hitachi.

- Siden vi driver mye med veivedlikehold og serviceoppdrag for kommune og Vegvesenet er denne ideell med lang rekkevidde uten å være for stor. Og du kan kjøre inn på trange plasser uten å ødelegge underlaget, forklarer han.

- Det nye QuickChange fungerer veldig bra for vårt bruk, nå slipper jeg å gå ut av maskinen for å koble slanger ved pigging for eksempel, og det sparer oss helt klart for mye tid.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141