23948sdkhjf

Fullspekket maskin til Steen-Hansen

Utstyrsbomba til Steen-Hansen ble først i landet med Rototilt QuickChange.

Steen-Hansen Maskin AS er en maskinentreprenør med base i Skien og Porsgrunn. Firmaet har en betydelig maskinpark. Hoveddelen av gravemaskinene er Hitachi. Denne sommeren kom siste tilskudd til maskinparken; en Hitachi hjulgraver ZX145W-6.

Maskinen er spekket med det meste av utstyr; trippel-bom, støttelabber og GPS-styring fra Hella Maskin. I tillegg har maskinen en optimal lyspakke.

Sist, men ikke minst, er det påmontert et Rototilt QuickChange. Maskinen ble faktisk dermed den første i Norge levert med det nye systemet. Gjennom Nasta er det levert et komplett QC 60-5 system med hk-feste, samt en R5 med QC 60-50 oppe og nede med komplett ICS styresystem med SecureLock og gripekassett.

- Kombinasjonen av å utføre redskapsbytte uten å forlate førerhuset, samt integrasjonen av SecureLock og en rekke sikkerhetsforberedende designløsninger gir brukeren stor sikkerhet selv om man mister hydraulikktrykket, forklarer Country Manager fra Rototilt AS, Hans-Ronald Hohlweg.

Maskinfører Trond-Vidar har når 400 timer bak spakene på hjulgraveren. Han har kjørt maskin i snart 9 år og stort sett har han kjørt Hitachi.

- Siden vi driver mye med veivedlikehold og serviceoppdrag for kommune og Vegvesenet er denne ideell med lang rekkevidde uten å være for stor. Og du kan kjøre inn på trange plasser uten å ødelegge underlaget, forklarer han.

- Det nye QuickChange fungerer veldig bra for vårt bruk, nå slipper jeg å gå ut av maskinen for å koble slanger ved pigging for eksempel, og det sparer oss helt klart for mye tid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156