23948sdkhjf

Contexo-konkursen: Fylkeskommunen og Covid19

I sommer ble det satt i gang offentlig forhandling om rekonstruksjon for å hjelpe selskapet med å håndtere likviditetsproblemer.

Entreprenørbedriften Contexo, med hovedkontor på Hvervenmoen, har begjært oppbud.

Det meldte entreprenøren selv i en pressemelding på fredag.

– Det er sterkt beklagelig at vi ikke har sett det mulig å få til en rekonstruksjon av Contexo, sier styreleder Jon Erik Nygaard.

Contexo har sitt utspring i Hallingdal. Hovedkontoret med administrasjonen ligger på Hvervenmoen i Ringerike. De jobber med vei- og anleggsprosjekter over hele landet.

To årsaker

Selskapet hadde en gjeld på rundt 150 millioner kroner på konkurstidspunktet. Fra 144 ansatte ved inngangen til 2020 har antall ansatte blitt redusert ned til 93, hvorav 16 er permittert.

Utestående beløp fra fylkeskommunen

I tillegg til koronakrisen har den store utfordringen vært et betydelig utestående beløp fra Innlandet fylkeskommune hvor selskapet har hatt sin hovedjobb i 2020, skriver de i pressemeldingen.

– Årsaken til konkursen er todelt. Gjennom våren fikk selskapet stadig større likviditetsproblemer som følge av stopp i innbetalinger fra Innlandet fylkeskommune (tidligere Statens vegvesen). Dessuten førte covid-19-situasjonen til at alt arbeid måtte stoppes opp en periode i mars, forteller Nygaard.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.144