23948sdkhjf

Rives og bygges opp på ny

Implenia Norge AS skal bygge nye Austvoll bru i Flå kommune.

Austvoll bru på fylkesvei 2904 i Flå kommune i Viken skal rives og bygges opp på ny. I starten av november skrev Viken fylkeskommune kontrakt med entreprenøren Implenia Norge AS.

Kontraktsummen er på 62, 4 millioner kroner (eks. mva).

- Vi er veldig fornøyde med å få Implenia med på laget når vi skal bygge ny bru over Hallingdalselva. Nå skal vi gi entreprenøren litt tid til å planlegge hvordan de vil gjennomføre anleggsdriften. Når dette er på plass, vil vi gå ut med mer informasjon til publikum, sier Andreu Regue Barrufet, prosjektleder i Viken fylkeskommune.

Stengt for biltrafikk i 2014

Dagens bru, en hengebru fra 1925, ble av sikkerhetsmessige grunner stengt for biltrafikk 1. januar 2014. Brua blir i dag brukt av gående og syklende. I tillegg til ny bru, skal vi også bygge vei sør og nord for den nye brua. Vi skal bygge nytt kryss med riksvei 7, og legge om adkomsten til naboene slik at disse blir tilpasset den nye veien.

Må rives

Dagens bru må rives før vi kan starte byggingen av ny bru. Den ny brua blir ca. 139 meter lang, hvorav selve bruplata blir ca.129 meter, og får en utvendig bredde på ca. 8,5 meter. Brua får ny belysning. Det får også veien på østsiden av Hallingdalselva.

Vi skal også bygge vei sør og nord for den nye brua, og nytt kryss med riksvei 7. Vi legger om adkomsten til naboene slik at disse blir tilpasset den nye veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.179