23948sdkhjf

Økt aktivitet i 3. kvartal

Produksjonsaktiviteten i bygge- og anleggsnæringen viste en oppgang i 3. kvartal 2020 sammenlignet med forrige kvartal.

Ifølge sesongjusterte tall var det en samlet oppgang på 1,8 prosent i perioden. Oppgangen kommer etter et koronarelatert fall i aktiviteten på 3,6 prosent i 2. kvartal.

Sesongjusterte tall viser at den samlede aktiviteten i bygge- og anleggsvirksomheten økte med 1,8 prosent i 3. kvartal 2020 sammenlignet med foregående kvartal, i følge produksjonsindeksen for bygg og anlegg.

Oppgangen kommer etter et kraftig fall i 2. kvartal som relaterte seg til tiltak mot spredningen av koronaviruset. Oppgangen i 3. kvartal indikerer at aktiviteten i næringen har tatt seg noe opp etter fallet i forrige kvartal. Mindre inngripende koronatiltak enn i 2. kvartal er mulige forklaringer bak oppgangen.

Det var en oppgang i byggevirksomheten på 2,2 prosent, mens oppgangen i anleggsvirksomheten i samme periode var på 2,1 prosent.

Fall på 4,4 prosent fra i fjor

Selv om aktiviteten tok seg noe opp fra det lave nivået i 2. kvartal, viser virkedagskorrigerte tall at den samlede produksjonen i bygge- og anleggsvirksomheten var 4,4 prosent lavere i 3. kvartal 2020 sammenlignet med 3. kvartal 2019. Byggevirksomheten hadde en nedgang på 4,3 prosent, mens anleggsvirksomheten hadde en nedgang på 4,4 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11