23948sdkhjf

Her er JCBs elektriske familie

Så langt, er dette de elektriske maskinene og enhetene i JCBs E-Tech Range.

JCB slapp onsdag ettermiddag sin nye elektrifiserte familie, E-Tech.

To kjenner vi igjen fra tidligere, gaffeltrucken 30-19E-Telectruck og minigraveren 19C-1E.

Minigraveren har nå fått lukket hytte med elektrisk varmeapparat og den versjonen kommer hit til det kalde nord i starten av neste år.

El-Site-dumper

Den elektriske site-dumperen 1T-E med 1-tonns nyttelast lanseres med hydrostatisk drift, men med energien fra en elmotor og lithium-ion-batteripakke på 10 kWh. En lading skal holde til et typisk skift, sier JCB.

El-teleskoplaster

Ny er også den elektriske teleskoplasteren 525-60E med lithium-ion batteri fra Jungheinrich på 24 kWh som også skal holde til et skift.

Svært Norges-aktuell

- Dette er den mest aktuelle maskinen for oss og vi har flere maskiner i bestilling, forteller Dagfinn Søgård, produktansvarlig JCB hos Rosendal Maskin.

Produksjonen starter i år og de første maskinene dukker opp i Norge i mars.

Lading fra 25 til 80 prosent kan gjøres på 5 timer med onboard-lader på 3kW (240V/16A) eller det kan ta 35 minutter med hurtiglader på 27kW (415V / 63A). Maks løftekapasitet er 2,5 tonn, mens på maks høyde, 6 meter, er kapasiteten 2,0 tonn og på maks rekkevidde (3,5 meter) er den 750 kilo.

El-beltedumper

Den vesle trillebåra, eller beltedumperen HTD-5 har nå fått sin elektrifiserte tvilling, HTD-5E med nyttelast på 500 kilo og 1,45 meters bakkeklaring i tippeposisjon.

Denne er også Norges-aktuell og de første maskinene skal være på plass før nyttår.

Batteripakke på 4,9 kWh og maks effekt er på 9 kW og toppfart på 3 km/t. Maks ladetid skal være to timer. Maskinen er myntet på utleieselskaper og entreprenører, særlig for innendørs bruk, skriver JCB.

Power Packs

JCB lanserer også to Power Packs, 1,25QE og 1,5QE med henholdsvis fire og åtte lithium-ion batterier på henholdsvis 23 og 46 kWh. JCB garanterer at etter 2000 ladinger, eller omtrent 10 år, skal de ha over 85 prosent kapasitet igjen. Produsenten ser for seg både lading av elektriske maskiner, men også å gi strøm til lys og sikkerhet på anlegg, da særlig innendørs.

Ekstern hurtiglader

For å lade den nåværende E-Tech-flåten, og den fremtidige, har de også lansert en ekstern hurtiglader for systemer fra 48V til 96V. Den klarer for eksempel å lade opp minigraveren 19C-1E fra null til 100 prosent på 2,5 timer.

Artikkelen er en del av vårt tema om Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.145