23948sdkhjf

Toten Transport kjøper GDL sin utenriksavdeling

Toten Transport AS og GDL AB har blitt enige om en overføring, der GDL's utenlandske transportoperasjoner nå blir en del av Toten-konsernet.

NÆRINGSLIV: Det opplyser Toten Transport AS i en pressemelding i formiddag.

GDL AB har kontorer i Göteborg og Helsingborg med totalt 14 ansatte, og omsetter per i dag for om lag 120 millioner svenske kroner, og de fleste godsstrømmene er mot Norge og Nord-Europa.

- GDL Utrikes er en veldrevet avdeling med et dedikert team. Vår virksomhet utfyller hverandre godt basert på geografi og godsflyt, og vi i Toten Transport er glade for å få en betydelig styrking av vår svenske virksomhet, sier Finn Martinsen i meldingen. Han er administrerende direktør i Toten Transport AS og konserndirektør Toten Transport Gruppen.

Fra januar 2021

Jesper Friis, som er ansvarlig for GDL Utrikes, ser store fordeler ved å bli en del av Toten-konsernet. Jesper tiltrer som selskapets VD i Toten Transport AB fra 4. Januar 2021.

Toten Transport vil formelt overta som eier i januar 2021, og da vil Toten Transports svenske virksomhet bestå av kontorer i Helsingborg, Göteborg og Skultuna. GDL og Toten Transport ser overføringen som et første skritt i å øke samarbeidet mellom partene.

Fakta om Toten og GDL

GDL er en gruppe som tilbyr tilpassede løsninger innen transport-, maskin- og logistikktjenester. Selskapet er etablert på over 20 lokasjoner i Sverige og omsetter for om lag 3,4 milliarder svenske kroner.

Toten Transport ble grunnlagt i 1975 og er en stor aktør i nasjonal- og internasjonal transport. Konsernet har i dag egne kontorer i 7 land og over 250 kjøretøy, og konsernet vil i 2021 omsette for opp mot 1 milliard kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078