23948sdkhjf

NREP Logicenters foretar rekordoppkjøp i Norge

NREP Logicenters har kjøpt det nær 85.000 kvadratmeter store bygget på Gardermoen som rommer Coop Norge hovedlager for tre milliarder kroner.

Logistikkselskapet Logicenters fortsetter å etablere og konsolidere sin tilstedeværelse i strategiske logistikkpunkter i Norge. Rett ved siden av Oslo lufthavn Gardermoen har Logicenters anskaffet det store logistikkanlegget fra Møller Eiendom og Stokke Industri. 

Leietaker er Coop som har investert over én milliard kroner i anlegget. Eiendommen er fullt utleid på en 20 års leiekontrakt.

Pågående ekspansjon

Partnerskapet mellom Møller Eiendom (60%) og Stokke Industri (40%) har eid og utviklet eiendommen siden den ble ferdigstilt i 2015. Etter at en pågående ekspansjon er fullført i begynnelsen av 2021, vil anlegget ha brutto utleieareal (GLA) på 84.800 kvadratmeter.

– Jeg er veldig stolt over å kunngjøre oppkjøpet av dette førsteklasses logistikkanlegget på et av Norges mest attraktive logistikknutepunkt. Det er i tråd med vår langsiktige strategi om å kjøpe eiendommer av akkurat denne kvaliteten. Det er ikke tilfeldig at de to største logistikkanleggene i eiendomsporteføljen vår, dette og et i svenske Bålsta, skal brukes av selskaper i dagligvaresegmentet. Dette er en bransje som er mindre påvirket av markedssykluser enn andre bransjer, ettersom det alltid vil være etterspørsel etter mat, sier Matthias Kettelhoit, sjef for Logicenters.

Største enkeltinvestering i Norge

Den nordiske eiendomsinvestoren NREP er kjøper av det nært helautomatiserte distribusjonssenteret som håndterer mellom 15.000 - 20.000 forskjellige produkter og kan behandle opptil 600.000 kasser om dagen. Eiendommen vil bli forvaltet av forretningsområdet Logicenters.

– Som en av Nordens ledende eiendomsinvestorer, prøver vi alltid å styrke vår tilstedeværelse på strategiske steder rundt om i regionen og det er akkurat det vi har gjort her. Dette oppkjøpet er den største enkeltinvesteringen vi har gjort i logistikk, og det er også det siste tilskuddet i vår ambisjon om å utvide NREPs tilstedeværelse i Norge ytterligere. Dette senteret ligger nær Oslo og har en solid leietaker på en lang leiekontrakt. Dette er en langsiktig investering for oss, og vi ser frem til å fortsette verdiskapingen på Gardermoen og være en støttende partner for Coop, sier Jens Petter Hagen, partner i NREP Norge.

Opphav og kilder: NREP, Pangea

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11