23948sdkhjf

Veidekke kjøper resten av Hallingdal Bergboring fra Fjellberg Eiendom

Veidekke styrker fundamenteringsvirksomheten med kjøp av resterende aksjer i Hallingdal Bergboring fra Fjellberg Eiendom AS.

Deretter skal det fusjoneres sammen med Kynningsrud Fundamentering for å etablere et felles selskap. Det nye selskapet eies 87,5 % av Veidekke Entreprenør og 12,5 % av familieselskapet Fjellberg Eiendom AS i et strategisk partnerskap.

- Vi ønsker å samle spesialistkompetanse, erfaring og kapasitet innen fundamentering i de to selskapene for å gi oss økt konkurransekraft til å konkurrere om de stadig større anleggsoppdragene. Vår ambisjon er å bli en solid markedsleder og totalleverandør i bransjen, sier Martin Gadd, direktør for Spesialenheter i Veidekke Infrastruktur.

- Transaksjonen og etableringen av det nye selskapet forventes ferdigstilt rundt årsskiftet, forutsatt tilfredsstillende resultat i en forenklet selskapsgjennomgang samt godkjennelse fra Konkurransetilsynet, avslutter Martin Gadd.

Veidekke eier fra tidligere 100 % av Kynningsrud Fundamentering og 49 % av Hallingdal Bergboring. Oppkjøpet av de resterende 51 % av Hallingdal Bergboring muliggjør fusjonen. Navnet på det nye selskapet er ikke bestemt, men vil bli offentliggjort etter at oppkjøpet og fusjonen er gjennomført.

Selskapet, som vil bli en sterk fundamenteringsvirksomhet og som viderefører brønnboringen i Hallingdal, skal ledes av Martin Gadd. Lederne i de to selskapene, Erling Omre fra Kynningsrud Fundamentering og Geir Veslegard fra Hallingdal Bergboring, blir begge med i ledergruppen i det nye selskapet.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078