23948sdkhjf

Consto inngår sin andre store kontrakt med Forsvarsbygg

Consto Nord AS har inngått sin andre store kontrakt med Forsvarsbygg. Totalentreprisen på et nytt velferds- og idrettsbygg og en sykestue på Evenes flystasjon har en verdi på vel 175,4 millioner kroner inkl. mva.

Bare en drøy uke etter Consto Nord fikk totalentreprisen på et nytt forsyningsbygg på Evenes flystasjon til en verdi av 102 millioner kroner, har selskapet fått totalentreprisen på et nytt velferds- og idrettsbygg med sykestue på Evenes flystasjon har en verdi på vel 175,4 millioner kroner inkl. mva.

Det skal etableres to bygg som henger sammen med et mellombygg for å gi mest mulig effektiv drift. Velferd- og idrettsbygget vil ha kantine, kontorer (ledelse baseskvadron, støtte og tillitsmannsapparat), transporttjeneste, velferd, undervisning, prest/livssyn og idrett. Sykestuen skal huse blant annet leger, sykepleiere, tannlege, bedriftshelsetjeneste og sengerom.

Totalt brutto areal blir på ca. 5.700 kvm og skal være klart til å ta i bruk tidlig høsten 2022.

Viktig for trivselen

– For personellet ved 133 luftving er det veldig gledelig at vi nå skriver kontrakt og starter byggingen av dette bygget som vil omfatte store deler av baseskvadronen vår. Foruten gode bo-muligheter og messe er kanskje velferd‐ og idrettsbygget det viktigste anlegget for personellets trivsel på basen, og dermed også viktig i rekrutteringen av nytt personell til Evenes. I tillegg vil det gi våre vernepliktige soldater etterlengtede fasiliteter og tjenester, noe vi har manglet til nå, sier sjef for 133 luftving på Evenes, oberst Eirik Guldvog.

– Å bygge kampkraft, gjennom gode velferdstilbud, og vise at Forsvarsbygg gjennomfører oppdrag med nøkterne og bærekraftige løsninger er et av våre viktigste samfunnsoppdrag, sier utbyggingssjef for Evenes, John Ommund Syvertsen i Forsvarsbygg. – Jeg støtter også sjef 133 luftving om at dette tiltaket er særdeles kjærkomment for alle ansatte og vernepliktige på Evenes flystasjon, legger han til.

Opphav og kilder: Forsvarsbygg

KLIKK for alle artikler i Bygg bedre billigere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062