23948sdkhjf

Grove bremsefeil på Ørje og Svinesund

UTEKONTROLL:

Kontrollørene fra Statens vegvesen fikk igjen luket bort noen svært farlige vogntog fra veiene. Dårlige bremser på store vogntog er en risiko for alle som ferdes på veien. 

Under kontrollen på Ørje kontrollstasjon i går ble flere vogntog med dårlige bremser stoppet.

På et vogntog viste det seg at bremsene på hengeren ikke gikk av på det ene hjulet. Det resulterte i så kraftig varmeutvikling at hjulsensoren til hengerens antiblokkerings bremsesystem var smeltet og brent, og hele systemet var dermed satt ut av drift. Det resulterte naturligvis i kjøreforbud.

Kontrollørene på Ørje stoppet også et vogntog fra Latvia, som de hadde hatt inne til kontroll i august. Den gangen fikk vogntoget mangler for dårlige bremser. Det gadd tydeligvis vogneieren ikke å gjøre noe med. For i går ble samme feil oppdaget, bare at nå var bremsene enda dårligere.

Under kontrollen ble det kjørt bremseprøve, og det viste seg at hengeren nå hadde så svake bremser at den ble avskiltet.

På Svinesund ble en sjåfør fra Bulgaria stoppet, og kontrollen avdekket utslitte bremser på forakselen. Det ble kjøreforud.

Bremseskiven på det bulgarske vogntoget. Foto: Statens vegvesen

Vogntoget hadde også en knekt hjulbolt. Foto: Statens vegvesen

En annen bulgarer kjørte en trekkvogn der begge framhjul hadde under lovlig mønsterdybde for perioden, og vogntoget manglet alle de påbudte syv kjettinger. Vedkommende fikk 14500 kroner i gebyr.

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094