23948sdkhjf

Hvordan går det med nullvisjonen?

– En nullvisjon for ulykker med fallende skuffer er en utfordring som noen få aktører ikke kan klare å løse.

Engcon fortsetter sikkerhetsinitiativet «Dig Smart. Dig Safe», og mener flere må utvikle og bruke løsninger som eliminerer graveulykkene.

Siden Engcon lanserte Non Accident Generation i 2013, har selskapet gått i front for å øke sikkerheten i gravebransjen. Sju år senere er det fortsatt altfor få aktører som helhjertet har engasjert seg i sikkerhetsspørsmålet. Engcons mål er en nullvisjon for ulykker som skyldes at skuffen løsner etter uriktig håndtering.

 

Skuffen løsner

I fjor startet Engcon et globalt sikkerhetsinitiativ, «Dig Smart. Dig Safe», som fremmer smart teknologi for å forebygge ulykker. Målet med initiativet er å skape diskusjon rundt sikkerhetsproblemet og en nullvisjon i bransjen

– Fjorårets sikkerhetsinitiativ, «Dig Smart. Dig Safe», slo så godt at det ble skrevet hele 38 inngående artikler i medier over hele verden. Men veien til endret atferd er lang, så vi viderefører initiativet til vi ser at sikkerhetsspørsmålet tas på alvor, sier Ulrica Hellström, markedssjef hos Engcon i en pressemelding.

 

Gjentar opplegget

– En nullvisjon for ulykker med fallende skuffer er en utfordring som noen få aktører ikke kan klare å løse. Nå må alle berørte aktører engasjere seg. Så vi vil trolig gjenta opplegget «Dig Smart. Dig Safe» i mange år fremover, sier Ulrica Hellström.

– Parallelt med arbeidet med å skape diskusjon, utvikler og lanserer vi smarte løsninger som eliminerer brukerfeil og ulykker. Vi forsøker i så stor grad som mulig å gjøre sikkerhetssystemer til standardløsninger, noe som betyr at gravemaskinføreren får dem med på kjøpet, forteller Hellström.

– På denne måten vil ikke kostnaden komme i veien for å investere i en sikker arbeidsplass. I høst begynte vi å levere et smart låsepanel og en sikker låsefunksjon under tiltrotatoren som kostnadsfri standard, og dette kan man enkelt beskrive som et automatisk bremsesystem på en bil. Vi hjelper føreren med å gjøre det rette. Vi kan forhåpentligvis tilby en oppfølger til våren.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079