23948sdkhjf

Rehabiliterer dam Viddalsvatn for 220 millioner kroner

Skanska har signert kontrakt med Hafslund Eco om rehabilitering av dam Viddalsvatn. Kontrakten har en verdi på 220 millioner kroner.

Dam Viddalsvatn ligger i Låvisdalen i Aurland kommune og ble bygget i 1970-71. Dammen består av en steinfyllingsdam med tetningskjerne av morene. Som følge av den reviderte damsikkerhetsforskriften skal damanlegget nå oppgraderes, melder Skanska i en pressemelding.

Masseforflytning

Arbeidene omfatter etablering av ny støttefylling på 175 000 m3, samt nytt skåningsvern opp og nedstrøms på 60 000 m3. Det skal også etableres nytt kronevern på 35 000 m3. I tillegg skal det gjøres utbedringer av flomavledningssystemet og bunntappesystemet som innbefatter både tunnelarbeid og betongarbeider. 

Dam-ordrereserve på 750 millioner

- Kraftprosjekter er et strategisk viktig marked for Skanska og vi er veldig glade for at Hafslund Eco har gitt oss tillitt i dette prosjektet. Vi har lang erfaring med damrehabilitering og dambygging og har nylig avsluttet arbeidene ved Dam Songa. Mannskapene flyttes til våren over til Trollheim Dammer, som vi nylig også vant. Når vi nå også har sikret oss DamViddalsvatn har vi en ordrereserve på hele 750 millioner kroner innen damrehabilitering, forteller Oddmund Hansen, prosjektsjef i Skanska region Samferdsel og Industri.

- Hafslund Eco er godt fornøyd med at Skanska vant frem i anbudskonkurransen. Vi har god erfaring med Skanska som entreprenør fra flere vannkraftprosjekter, og er sikre på at de også vil gjøre en god jobb i dette prosjektet, sier konserndirektør Teknisk, Stig Morten Løken i Hafslund Eco.

Det kreves en helt spesiell kompetanse for å gjennomføre rehabilitering av gamle damanlegg. Særlig gjelder dette spesialkompetanse innen plastring som krever erfarne maskinførere.

- Det at vi nå har en solid portefølje med kraftprosjekter gjør at vi får muligheten til å rekruttere og utvikle nye dyktige medarbeidere som ønsker å jobbe i fjellanlegg i årene fremover, avslutter Oddmund.

Arbeidene starter i mars 2021.

Kilde: Skanska

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078