23948sdkhjf

Entreprenøren i gang ved Austvoll bru

Nylig markerte Viken fylkeskommune anleggsstart ved Austvoll i Flå kommune. Nå skal dagens bru over Hallingdalselva rives for å gjøre plass til en ny.

Fra 1925

Austvoll bru er en to-spenns hengebru fra 1925. Den ble stengt for biltrafikk i 2014, og har deretter bare vært åpen for gående og syklende. Før jul skal den rives, slik at arbeidet med ny bru til 78 millioner kroner kan begynne.

Skal støpes i elva

Det skal bygges en ny betongbjelkebru som står på fire søyler. Implenia AS vil utføre disse arbeidene. I vinter vil entreprenøren jobbe med fundamentering, slik at støpning av søylene vil kunne foregå ute i Hallingdalselva.

Den nye brua blir 139 meter lang, der selve bruplata er 129 meter og den utvendige bredden er rundt 8,5 meter. Brua får ny belysning og det får også fylkesveien på østsiden av Hallingdalselva.

Fv. 2904 Austsidevegen skal samtidig utbedres på begge sider av elva. I byggeperioden vil veien være stengt fra brua og videre vestover i retning Hallingdalsveien, der det skal bygges et nytt kryss for påkjøring til riksvei 7.

Planen er at den skal stå ferdig i mai 2022, sier Olav Skinnes, fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.

Kilde: Viken fylkeskommune

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.101