23948sdkhjf

Dansk kabotasje-register kommer nå

TRANSPORTKRIM

Skaffe oversikt over kabotasje? Danskene gjør noe med det fra nyttår!

Denne uken: Da Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi hadde et større kontrollraid i Østjyllands Politikreds over tre dager, var fangsten blant annet 14 kabotasje saker.

Herav ble to danske speditører anmeldt for medvirkning.

Kunne tatt langt flere

Men som politiet selv antyder, fangsten kunne vært langt større. Dansk er et nydelig språk, spesielt på det lakoniske. Så vi siterer politi-loggen:

«Kontrollen startede på Aarhus Havn, hvor politiets tilstedeværelse efter et par timer kunne ses på nationaliteten af køretøjer, der kørte til havnen.

- Når først vi har været på Aarhus Havn i nogle timer, er rygterne ude i branchen, hvorefter der stort set kun kommer lastbiler med danske nummerplader” uttaler lederen av politiets Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Men Kjær-Pedersen ser egentlig ganske lyst på det fremover, og sier:

”- Det er i øjeblikket op til den enkelte betjents fornemmelse at finde konkrete overtrædelser på cabotage. Der skal også lidt held til, forklarer han.

- Men det bliver forhåbentlig nemmere at kontrollere udenlandske lastbiler for cabotage og kombineret transport efter 1. januar 2021, da alle den type transporter skal lade sig registrere på virk.dk”.

Men virker virk?

Virk.dk er noe tilsvarende norsk Altinn, et portalsamarbeid mellom de næringsrettede offentlige myndighetene.

Men så får vi håper at virk.dk virker da. At det er enkelt og greit å registrere. For å søke på «cabotage og kombineret transport» inne på virk.dk gir fortsatt veldig lite svar.

 TIPS OG INNSPILL TIL ARTIKKELEN? Legg gjerne inn gode kommentarer til redaksjonen og andre lesere i feltet under :)

Kilde: Politi.dk

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125