23948sdkhjf

Hyundai Heavy kjøper en tredel av Doosan Infracore

Om koreanske myndigheter og aksjeeiere godkjenner avtalen skal Hyundai Heavy Industries Holding (HHIH), moderselskapet til Hyundai Construction Equipment (HCE), kjøpe en 36 prosents kontrollerende del av Doosan Infracore.

Dette melder det amerikanske nettstedet Constructionequipment.com.

Det skal være Doosan Groups behov for kapital som gjør at de vil selge den mest verdifulle delen, nemlig Doosan Infracore.

I følge avtalen skal HCE og Doosan Infracore fortsette som to uavhengige selskaper under HHIH og det er ingen planer om å sammenslå de to. Begge selskap skal fortsette med de samme folkene, forhandlernettverk og merkevarer separat fra hverandre etter at handelen går i boks.

Kommende synergier

- Vi vil anta at dette på sikt vil gi synergieffekter, med samarbeid og utvikling, som for eksempel på elektrifisering og motorteknologi i fremtiden, sier Tor Anders Høgaas daglig leder for Doosan-importøren i Norge, Rosendal Maskin AS.

Han forklarer videre at dette ikke vil ha noen praktisk effekt på driften som Doosan-importør i Norge, det er “business as usual”.

827,8 millioner dollar

De siste forhandlingene skal være avsluttet innen nyttår og salget blir realisert i midten av 2021, ifølge Doosan.

Ifølge koreanske medier legger HHIH inn et bud på rundt 827,8 millioner dollar. Maekyung Media Group skriver at avtalen vil skape markedssynergier ut i fra Doosans sterke tilstedeværelse i Kina og Hyundais sterke tilstedeværelse i India og Russland.

En ny kjempe?

Hyundai Heavy har hatt Doosan i kikkerten en stund nå og selv om de to anleggsprodusentene HCE og Doosan Infracore skal holdes separate, vil de to selskapenes markedsandeler til sammmen utgjøre en av de største i verden med en kombinert global markedsandel på 4,5 prosent.

De største

I dag er det fortsatt Caterpillar (USA) som er størst med 16,2 prosent av det globale markedet, mens Komatsu (Japan) er nest størst med 11,5 prosent. John Deere (USA) har 5,5 prosent, XCMG (Kina) har 5,5 prosent, Sany (Kina) har 5,4 prosent og Volvo CE har 4,6 prosent.

Opphav og kilder: ConstructionEquipment.com / Rosendal Maskin / Doosan Infracore

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tyveriraidene: Krise på mandag, fikset på torsdag - kostnad over 300.000 kroner
Volmax og E18 Truckcenter: Tungbilverksted er oppkjøpt
Resultater 2022: Veidekke omsatte for 38,7 milliarder kroner
Scania R770 til Nilsskog AS: - Man må ha litt å sparke fra med i bakkene
AF-Gruppen og Oslo Sporveier med nøye planlagt løfteoperasjon: Bryn bru ble løftet på plass i natt
Betonmast bygget Norges største barneskole på Fjellhamar
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094