23948sdkhjf

Uniformerte tauetraktorer på høy beredskap

Bortsett fra at blålyset er byttet ut med oransje varsellamper er de to nye tauetraktorene på Politiets nasjonale beredskapssenter dekorert på nøyaktig samme måte som en politibil – og helikoptrene de skal håndtere. Til og med riksvåpenet er på plass på døren.

Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud i Nordre Follo kommune ble tatt i bruk i november og skal være i full drift nå i desember. Politiet opplyser at målet med det nye beredskapssenteret er å legge til rette for å forebygge, avverge og håndtere ekstraordinære hendelser og kriser, og å skape trygghet for befolkningen. Senteret skal gi rask, effektiv og sikker innsats fra beredskapsressursene som er Beredskapstroppen, Bombetjenesten, Krise- og gisselforhandlerne og Helikoptertjenesten med sine tre helikoptre. To av disse skal til enhver tid være klar til utrykning på 15 minutters varsel og totalt regner politiet med opp til 2.250 avganger og landinger på Taraldrud i løpet av et år.

15 tonns italienske tauetraktorer

På den tidligere basen på Gardermoen benyttet Politiets Helikoptertjeneste en konvensjonell traktor for å håndtere helikoptrene på bakken, men til det nye beredskapssenteret gått politiet gått til anskaffelse av to tauetraktorer av typen Simai TE 152 som er levert av Toyota Material Handling Norway AS. Bortsett fra at blålyset er byttet ut med oransje varsellamper er de dekorert på nøyaktig samme måte som en politibil – og helikoptrene de skal håndtere. Til og med riksvåpenet er på plass på døren.

Simai TE 152 har en tauekapasitet på 15 tonn og er utstyrt med en førerkabin med praktiske skyvedører, varme- og lysutstyr og automatisk lukkende tauekrok foran og bak, hvor den frontmonterte også fjernstyres fra førerplass. De er også utstyrt med utvendige manøvreringsknapper for trekkeren slik at man enkelt skal kunne kontrollere tilkoblingen av tauestaget alene. Energipakken består av et bly-/syrebatteri på 25,2 kWt.

Tauetraktorene er produsert av italienske Simai S.p.A. som er et velkjent varemerke i det europeiske taue/trekk-markedet og som foreløpig er beholdt etter at selskapet ble kjøpt opp av Toyota Material Handling Europe i 2016. Etter overtakelsen har fabrikken i Milano gjennomgått en full implementering av TPS (Toyota Production System) og gjennom det fått økt produksjonskapasiteten betraktelig.

Kun elektrisk

Simai produserer kun elektriske tauetraktorer, fordelt på 3-hjulinger med kapasitet opp til 7 tonn og 4-hjulinger med kapasiteter fra 8 til 50 tonn.

Produktsjef Kjell Einar Totsås i Toyota Material Handling Norway AS opplyser at Toyotas egenbrandede modeller blir produsert på Takahamafabrikken i Japan, men at dieselrangen er faset ut av det europeiske markedet. Toyotas eget tilbud er derfor begrenset til Tractoserien med trekk-kapasitet opp til 6 tonn.

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126