23948sdkhjf

Mantena: Investerer i bedre lagerstyring

Apport skal levere sitt egenutviklede Apport WMS til flere av Mantena sine lagervirksomheter.

 

Mantena AS var den tidligere verkstedenheten til Norges Statsbaner og hadde nesten 150 års erfaring med vedlikehold av tog da selskapet ble skilt ut som eget aksjeselskap i januar 2002. Selskapet vedlikeholder og reparerer skinnegående kjøretøy, komponenter og skinnegående anleggsmaskiner for en rekke jernbaneselskaper. Håndteringen av et svært stort antall reservedeler til de mange forskjellige togtypene stiller store krav til effektiv logistikk og på hovedverkstedet på Grorud i Oslo er det lagret over 55.000 deler.

Les også: Apport etablerer seg i Norge

Nytt lagerstyringssystem

Mantena har etter en lang og grundig utvelgelsesprosess valgt Apport Systems Norge som deres fremtidige sparringspartner innen logistikk.

– Det har vært en lang prosess, og derfor er vi utrolig stolt over at Mantena valgte Apport som foretrukken leverandør av deres fremtidige lagerstyringssystem, sier Maiken Therese Kallesen, Business Development and Sales Manager i Apport Systems Norge. Hun legger til at de gleder seg veldig til å starte prosjektet, hvor de skal sikre at Mantena både kommer godt i gang med hun karakteriserer som det beste WMS-systemet på markedet og oppnår de forventede resultater.

Apport skal levere sitt egenutviklede Apport WMS til flere av Mantena sine lagervirksomheter som ligger spredt rundt på forskjellige geografiske områder.

– Man kan kun være ydmyk og stolt, når et så stort selskap velger Apport. Mantenaprosjektet viser at vår satsning med lokal tilstedeværelse i Norge har vært helt riktig, og vi vil fortsette med å utvide vår organisasjon fremover, uttaler Asger Sandberg Petersen, CEO hos Apport Systems Norge.

Les også: Skal implementere Apport

Mantena

Mantena AS vedlikeholder og reparerer skinnegående kjøretøy, komponenter og skinnegående anleggsmaskiner for en rekke jernbaneselskaper. Selskapet har rundt 1.000 ansatte i Norge og i Sverige og omsatte i fjor for ca. 1,5 milliarder kroner.

Kunder er blant annet selskaper som Flytoget, SJ, Go-Ahead, CargoNet, Oslo Sporveier, Axess Logistics, Auto Transport, Vy, Flåmsbana, Baneservice, Ofotbanen, Green Cargo, Hector Rail, Bane NOR samt andre aktører. Selskapet utfører også termisk sprøyting av metaller.

Mantena AS var den tidligere verkstedenheten til Norges Statsbaner og hadde nesten 150 års erfaring med vedlikehold av tog da selskapet ble skilt ut som eget aksjeselskap i januar 2002. Selskapet var eid av NSB frem til 2017 og har siden januar i år vært eid av Nærings- og fiskeridepartementet.

Artikkelen er en del av vårt tema om Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126