23948sdkhjf

Neste steg med Dig Assist

Et års tid etter at Volvo leverte det første Dig Assist maskinstyringssystemet i Norge i samarbeid med Norsecraft Geo og Topcon, er de klare for å ta det neste steget. 

Det første året har fokuset for Volvo Maskin vært å bli kjent med det som i praksis er en ny del av deres marked. Både føreren av maskinen og stikkeren som jobber med tilpassing og flyt av data vil oppleve store endringer får vi vite fra Norsecraft Geo og Volvo Maskin.

Der den første versjonen av programvaren i maskinen utelukkende håndterte Topcons egne filformat, vil neste generasjon være mye mer fleksibel. I disse dager legges siste hånd på verket for en ny versjon av Topcon sin 3D GPS-app for Dig Assist. En versjon som støtter filformatet LandXML, det vanligste i forbindelse med veibygging i Norge. I tillegg vil den også støtte andre formater. 

Usynlige snarveier

For maskinføreren vil brukervennligheten forbedres gjennom flere «usynlige» snarveier direkte i skjermen. Ved å «høyreklikke» på objekter i skjermen, eller direkte i skjermens bakgrunn, vil en kunne hente informasjon eller funksjoner. For eksempel kan maskinfører lage overflate med senterlinje direkte fra linjer som vises i skjermen.

- Utviklerne hos Topcon har både jobbet mye med funksjonalitet for maskinfører, og med tanke på en best mulig dataflyt for de som styrer prosjektene, sier salgs- og markedssjef hos Norsecraft Geo, Øyvind Hoel Fossen.

- Det har blitt gjort nødvendige tilpasninger til det norske markedet og de norske brukerne. Vi er veldig takknemlig for å få samarbeide med Volvo Maskin og flere av våre nøkkelkunder slik at vi får en mest mulig effektiv arbeidshverdag for alle, sier Fossen. 

Dig Assist 3.0

Parallelt med utviklingen Topcon har jobbet med, har Volvo oppdatert programvaren for øvrige funksjoner i Dig Assist systemet. Den nye programvaren, Volvo Dig Assist 3.0, har flere muligheter og er enklere å bruke, og er forberedt for nye funksjoner som vil bli lagt til i fremtiden. 

Fabrikkmontert

-  Volvo Dig Assist er både et frittstående 2D maskinstyringssystem, og basisen for tredjepartsleverandørene når de leverer sin 3D GPS programvare til våre maskiner. I Dig Assist er det også en vektindikator inkludert, som gir føreren full kontroll over vekten på massene som blir gravd ut. Sist, men ikke minst er alt fabrikkmontert av Volvo, og dermed er inkludert i Volvo sine garanti- og serviceavtaler, sier salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin. 

Kontroll på revisjonene

I tillegg til oppdatering av brukergrensesnittet for Topcon sin 3D GPS app for Dig Assist, lanserer Topcon Sitelink3D V2, et program som sørger for synkronisering av data mellom maskin og kontor, og maskiner imellom. Blir prosjektet oppdatert ett sted, er det oppdatert over alt.

Testkunde: Hitra Anleggservice

Sindre Kvakland i Hitra Anleggservice AS forteller at de som mangeårig kunde hos Norsecraft Geo AS, synes det er veldig interessant å være med på utviklingen av både Topcon 3DMC-appen og Sitelink3D V2, ved å være testkunde. 

- Det er motiverende å være testkunde på maskinstyringen og kontorprogrammet, når de tilbakemeldingene vi kommer med blir tatt alvorlig. Når ønsker vi kommer med blir implementert i programvaren til store internasjonale aktører, er det ei fjær i hatten til ei engasjert bedrift på Hitra, smiler Sindre Kvakland.

I modellen til Sitleink3D V2 er det kundens bruk av tjenesten som bestemmer kostnaden. Om en maskin ikke er i bruk, vil det ikke påløpe kostnader.

Raskere implementering

Volvo Maskin AS har i en årrekke vært forhandler av forskjellige merker maskinstyring, men å selv bli leverandør var noe helt nytt. 

- Vi har lært veldig mye det siste året. Mye takket være godt samarbeid med våre kunder, og ikke minst partnere som Norsecraft Geo og Topcon. Vi har også etablert nye kanaler direkte inn til utviklere i Volvo, og etablert et godt samarbeid mellom kunder, leverandør og utviklere. Dette gjør at vi i fremtiden vil ha mulighet til å implementere ønsker fra våre kunder raskere. Det blir bra for både oss og kundene våre, sier produktsjef for gravemaskiner i Volvo Maskin, Frode Andersen.

Kilde: Volvo Maskin / Norsecraft Geo

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078