23948sdkhjf

Selger næringsbygg for 673 millioner i Lier ved E18

Holtefjell Eiendom AS i Drammen selger nå Kjellstad Næringspark i Lier og et nyrenovert næringsbygg i Hagaløkkveien i Asker for til sammen 673 millioner kroner. Kjøper er Vestkorridoren Eiendomsinvest AS med flere lokale investorer involvert.

Holtefjell Eiendom AS har opplevd en sterk vekst de siste årene med en tredobling av antall ansatte i løpet av kort tid.

I 2017 startet selskapet arbeidene med å bygge Kjellstad Næringspark rett ved den tidligere bomstasjonen i Lier.

Næringsbygget, som var ferdig utbygd i fjor, har leietakere som Kontorhuset, Garo, NTI, Rørkjøp og NCC.  I 2018 startet arbeidet med å totalrenovere Hagaløkkveien 13 rett ved jernbanestasjonen i Asker der blant andre Bergans of Norway flyttet inn tidligere i år etter å ha hatt base i Hokksund i en rekke år. I tillegg er blant andre Kontorhuset AS og Kiiltoclean AS leietakere i Hagaløkkveien. Begge byggene er bygget etter miljøstandarden Breeam Very Good.

Nå selger Holtefjell Eiendom AS begge eiendommene på total 20.189 kvadratmeter brutto bygningsareal til en samlet pris på 673 millioner kroner.

Salget er det det klart størst i Holtefjell Eiendom sin historie, og Eiendomshuset Malling & Co, som var selskapets rådgivere under salget, påpeker at dette også er ett av dere største prosjekt. 

 – Et meget godt prosjekt som skriver seg inn som en av de største transaksjonene våre i denne regionen, sier Petter Warloff Berger i Malling & Co.

 Kjøper er investorgruppen Vestkorridoren Eiendomsinvest AS, et selskap bestående av en rekke lokale investorer.

Blant de lokale er blant andre Holtefjell Eiendom AS selv som beholder 15 prosent eierandel, og selskapet skal også stå for teknisk forvaltning av de to byggene. Det er Castrum Eiendom AS og Kontorhuset Holding AS som står som formelle selgende selskap av henholdsvis Kjellstad- og Hagaløkkveien-eiendommene.

 – Vi lever jo av å utvikle eiendommer, og for oss ble dette både et helt perfekt salg og en helt perfekt løsning. Samtidig er det både veldig uvanlig og veldig gledelig at det er så mange lokale investorer med på dette kjøpet.  Det er også et kvalitetstegn at begge byggene ble raskt fylt opp med leietakere, sier daglig leder i Holtefjell Eiendom AS, Ola Semb

Clarksons Platou Real Estate i Oslo stod for tilretteleggingen av salget. – Vi er veldig fornøyde med kjøpet av to topp moderne og sentralt beliggende kontor- og kombinasjonseiendommer i områder som opplever god vekst.

Kilde: Holtefjell Eiendom AS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079