23948sdkhjf

Kjører langtransport: Helen Kydland fra Stokke

MENNESKENE PÅ VEIEN:
"Jeg transportert alt som går an å få på tralla mi"

  • Sjåfør: Helen Kydland, 24 år
  • Bosted: Er fra Sandnes, men har nylig flyttet til Stokke i Vestfold.
  • Kjører: Langtransport over hele landet og litt i Sverige.
  • Bil: Scania R650
  • Helen har kjørt lastebil i litt over to og et halvt år, og kjører for firmaet til hennes far, Hagestein Transport AS. Først ett år lokalt i Stavanger i oljebransjen, og resten langtransport. 
  • Instagram: @helenkydland

“Det var veldig tilfeldig at jeg startet å kjøre lastebil. Tidligere jobbet jeg i klesbutikk, men det var jeg lei av og trengte en utfordring. Da jeg diskuterte litt med mamma og pappa hva jeg kunne finne på, sa pappa at jeg kunne ta lappen og prøve meg som lastebilsjåfør hos han. Så det gjorde jeg.

Nå transporterer jeg hovedsakelig trelast fra sagbruk til byggevareforhandlere, men det varierer litt. Jeg transportert også alt som går an å få på tralla mi, som trelast, betong, pallegods, trucker, stålbjelker og lignende.

Det beste med jobben er å få se og oppleve det flotte landet vi bor i, og selvfølgelig møte mange hyggelige folk som viser takknemlighet for jobben vi gjør. 

Før jeg drar avgårde på mandags morgen fyller jeg opp kjøleskapet, sørger for å ha gode spillelister klare og går en runde rundt bilen og sjekker at alt er i orden.

Når jeg kjører snakker jeg som oftest i telefonen (med handsfree vel og merke) med kjæresten, hører på musikk eller på TrueCrimePodden. Jeg elsker å kjøre på landeveier hvor utsikten ut kontorvinduet enten er fjell og fjord, fine jorder og gårder eller bare skog og fin natur.”

Du finner alle tidligere “MENNESKENE PÅ VEIEN” her...

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095