23948sdkhjf

Knutsen Maskin: Slutt etter 50 år med Tadano

Tadano tar over importen og ettermarked med egen skandinavisk organisasjon etter 50 år med Knutsen Maskin.

Det har handlet om mobile kraner, da særlig Tadano de siste årene, men nå er det slutt for Jessheim-bedriften Knutsen Maskin etter å ha representert Tadano Cranes i 50 år.

Historien

Viggo Lund startet 2. Januar 1974 i det opprinnelige E.D. Knutsen Maskin AS. - 
I 1980 overtok han som daglig leder etter Eric Knutsen som var eier av firmaet som var startet i 1947. I 1987 ble Knutsen Maskin AS opprettet med Tadano som hovedsatsing.

- Det ble 33-34 år med KM når vi nå overlot agenturet tilbake til Tadano etter 50 år! 47 år for mitt vedkommende totalt. Og med 74 års linje tilbake til opprinnelsen, forteller Viggo Lund, eier og direktør i Knutsen Maskin.

- Fullt trøkk helt til årsslutt har det vært og vi avslutter med 2 stk ATF 220T Tadano! En i november og en i desember i fjor, legger han til.

Pistoler og veteranbiler

Nå er Viggo Lunds plan å la skjegget gro og melde seg inn i pistolklubb. Og så skal han pusle litt med et par veteranbiler forteller han til Anleggsmagasinet.

Tar over importen selv

Fra nyttår 2021 er det Tadano Demag Scandinavia AB som er ansvarlige for salg, deler og service videre. Unic minikraner ble tidligere i vinter tatt over av Ankerløkken.

Les også: Tadano kjøper Demag

Jimmy Berntsson, adm dir i Tadano Demag Scandinavia kan på årets første arbeidsdag, 4. januar, fortelle om en hektisk møteaktivitet med blant annet med den norske organisasjonen. 

- Vi kommer til å satse i Norge i forbindelse med at Tadano Demag og Tadano Faun skal bli ett selskap, forklarer han.

Nesten alle de eksistrerende norske ansatte blir med inn i det nye selskapet og det skal bli en sterk ettermarkedsavdeling i tillegg til satsingen på mobilkraner fra Tadano (Tadano Demag og Tadano Faum).

Norsk organisasjon

Fra 1.januar 2021 heter selskapet altså Tadano Demag Scandiavia AB og den norske basen med lager og kontor blir Morteveien 6 på Hagan i Nittedal. Ny verkstedsavdeling skal bygges opp fremover. I dag teller den norske avdelingen ni ansatte, forteller Berntsson. 

I Norge blir John Arild Ringen, salgssjef med Pertti Isokorpi som senior salgssjef. Servicesjef blir Magnus Lind og servicekoordinator blir Henrik Nygaard. Med seg har de Tore Frank, Torbjørn Halvorsen, Truls Gronhaug og Thomas Mehren. På reservedeler blir det Ulf Jönsson som leder hele Skandinavia, med Tom Ove Silihagen og Stian Hellem som delekoordinator i Norge.

Omorganisering i hele Skandinavia

Tadano og Demag gjør en omorganisering i hele Skandinavia, for å kunne markedsføre begge merkene og for å serve eksisterende og nye kunder. Mange som har jobbet med Tadano tidligere fortsetter i den nye organisasjonen. I Danmark gjelder dette Kran Salg & Service A/S, i Sverige gjelder det Arnab Kran & Lift AB og i Norge gjelder det Knutsen Maskin AS.

Kilde: Tadano Demag Scandinavia AB / Knutsen Maskin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078