23948sdkhjf

Svenske Infranord kjøper norske ProRail

Infranord vokser i Norge gjennom oppkjøpet av det norske signalteknologiselskapet ProRail AS med 7 ansatte.

ProRail AS ble grunnlagt i 2010 og har spisskompetanse innen signalisering og digitalisering med fokus på ingeniørtjenester og prosjektledelse. ProRail AS bidrar med viktig kompetanse og erfaring innen European Rail Traffic Management Systems (ERTMS) for jernbane og kommunikasjonsbasert togkontroll (CBTC) for trikker.

Opsjon på å kjøpe hele

Infranord Norge AS kjøper 67% av aksjene i ProRail AS og har opsjon på å kjøpe resten av selskapet. Som et resultat blir ProRail AS sitt eget selskap innen Infranord, som vil bygge på digitaliserings- og automatiseringsfornyelsen som foregår innenfor de nordiske jernbanene og t-banene.

Markedet vil øke betydelig

- Aktivitetsnivået i det norske signalmarkedet vil endre seg og øke betydelig de kommende årene. Vi ser frem til å være en del av Infranord som en viktig og spennende markedstilpasning og tror at vi sammen vil ha en god posisjon for å utvikle virksomheten innen signalisering og digitalisering i både Norge og Sverige, sier Espen Ulvmoen, styremedlem og en av hovedeierne til ProRail AS.

- Vi har hatt et godt samarbeid med ProRail AS og deres talentfulle ansatte i flere år. Gjennom oppkjøpet styrker vi hverandre og for Infranord betyr dette at vi sikrer viktig kompetanse og øker vår konkurranseevne og vekst, sier Rolf Roverud, administrerende direktør, Infranord Norge AS.

Infranord bygger og vedlikeholder en jernbane til fordel for samfunnet. Med 1900 ansatte og en omsetning på 4 milliarder SEK er Infranord markedsleder i Sverige og en betydelig aktør i Norge. Virksomheten er preget av solid jernbanekunnskap, høy sikkerhet, en klar ansvarsfordeling og omfattende investeringer i å være bransjens mest verdsatte arbeidsgiver. Mer informasjon er tilgjengelig på Infranord.se

Kilde: Infranord

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078